Farnell otti Micro:bit-kortit listoilleen – sivusto suomeksi

Komponenttijakelija Farnellin Element14 on sopinut Micro:bit Educational Foundation kanssa kokeilukorttien valmistuksesta ja jakelusta. Kortin suosiota lisännee Suomessa, että tukisivusto on tarjolla suomenkielisenä.

Farnellin ja Micro:bit Foundationin sopimuksen myötä element14 voi olla yhteyksissä koulutusjärjestöjen kanssa ja toteuttaa Isossa-Britanniassakin menestyneen hankkeen myös maailmanlaajuisesti. Projektissa tuetaan insinöörien ja suunnittelijoiden seuraavaa sukupolvea antamalla mahdollisuus ohjelmointiin jo nuorella iällä.

Element14:n Richard Curtin toteaa: ”BBC micro:bit -hanke muistetaan Isossa-Britanniassa luonnontieteiden, tekniikan alojen, matematiikan ja ohjelmoinnin opetuksen merkkipaaluna.  BBC micro:bit -sivustolla on jo 15 miljoonaa kävijää, minkä lisäksi ohjelmointisimulaattoria on käytetty 10,8 miljoonaa kertaa ja kääntäjää kaksi miljoonaa kertaa.”

Uuden sopimuksen myötä Farnellin element14 tuo BBC micro:bitin useiden eurooppalaisten jälleenmyyjien saataville.   BBC micro:bitin jälleenmyyjiä on Suomen lisäksi Ruotsissa, Saksassa, Ranskassa, Italiassa ja Hollannissa.

Tarjolla on on useita tuotepaketteja: muun muassa yksittäinen BBC micro:bit; BBC micro:bit Go -aloituspaketti (kuvassa), johon kuuluu BBC micro:bit-kortti, mini-USB-kaapeli, akku ja neljä projekti-ideaa sekä BBC micro:bit Club -paketti, joka sisältää kaikkiaan 10 laitetta ja lisätarvikkeet vaikka oman ohjelmointikerhon perustamiseen.

BBC Micro:bitin lisäksi Farnell valmistaa myös Raspberry Pi-, Beaglebone Black- ja Codebug-kortteja.

LISÄÄ: Farnell elements14;n Micro:bit  (LINKKI), Micro:bit Foudation (LINKKI) ja sama suomeksi  (LINKKI) sekä suoritinkorttiuutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016