Tampereesta rakentumassa VR-keskittymä

Tampereelle on hyvää vauhtia kehittymässä virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden osaamiskeskittymä. Nokian Ozo-virtuaalikameran perusta on Tampereella ja nyt ohjelmistotalo Leonidas aikoo kasvattaa VR-osaajien joukkoaan yhdessä Tekesin kanssa.

VTT on tutkinut virtuaalialuetta jo vuosikausia ja konepajateollisuus on hyödyntänyt VR-ratkaisuja pitkään. Tamperelainen OptoFidelity tarjoaa VR-testausratkaisuja ja Nokia 3D-kamera Ozo on kehitetty pääosin Tampereelta. Myös virtuaalitodellisuuden VR Finlandin yhdistystoiminta on aktiivista Tampereella.

Nokia Ozo

Suomessa ja Tampereella on kansainvälisessäkin vertailussa erittäin kovaa VR- ja AR-osaamista. Viimeisin loistava osoitus tästä on Magic Leapin rantautuminen Helsinkiin. Nyt tamperelainen ohjelmistotalo Leonidas Oy ottaa askeleen uuden digitaalisen tuottavuus- ja elämysteknologian hyödyntämisessä.

“Uskomme, että virtuaali- ja lisätty todellisuus tuovat mukanaan muutoksen, joka vaikuttaa radikaalisti tapaamme käyttää ja sisäistää tietoa”, kertoo Leonidas Oy:n toimitusjohtaja Kari Peltola. Hän on myös VR Finland ry:n puheenjohtaja.

Leonidas investoi miljoona euroa virtuaalitodellisuusratkaisujen kehittämiseen ja tulee projektin aikana palkkaamaan 20 uutta työntekijää. TEKES on mukana tukemassa projektia. Yritys toimii Tampereen lisäksi Helsingissä.

Leonidaksen ensimmäinen VR-tuotejulkaisu on Liikenneturvan Fillarilla-sovellus, joka tuo virtuaalitodellisuuden mukaan opetukseen. Kyseessä on virtuaalisovellus, jonka tavoitteena on kehittää alakoululaisten ennakointitaitoja ja havaintojen tekemistä.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi