Suomalaisyhtiölle Microsoftin testauslaboratoriot

Forssalainen DA-Group on ostanut osan Microsoftin mobiililaitteiden Tampereen Hervannan testaus- ja tuotekehityslaboratorioista mittauslaitteineen. Kaupan kautta DA-Group tulee tarjoamaan yrityksille akkreditoituja testauspalveluja elektroniikka- ja mobiilisovelluksiin.

Forssalaistaustaisen DA-Groupin palvelukonsepti käsittää elektroniikan suunnittelun ja tuotannon lisäksi monipuoliset testauspalvelut. Laadukkaalla testauksella varmistetaan elektroniikkatuotteiden sovellus- ja markkinakelpoisuus sekä luotettavuus suorituskyvyn, ominaisuuksien sekä viranomaisvaatimusten osalta.

Toimitusjohtaja Sami Kotiniemen mukaan investoinnin taustalla on konsernin testaustoimintojen laajentaminen. Suomessa on ainoastaan muutama FINAS:in akkreditoima EMC-testauspalveluiden tarjoaja.

”Tämä investointipäätöksemme vastaa suoraan asiakastarpeeseen. Jatkossa käytössämme on muun muassa täysimittainen Full Compliance –tason EMC-mittapaikka. Sen lisäksi kauppa käsittää RF-tuotekehityslaboratorion mittalaitteineen, audiomittauksiin soveltuvan kaiuttoman tilan, ympäristö- ja olosuhdetestauslaitteiston sekä testauksen jälkeiseen analyysiin käytettävän laitteiston”, kertoo DA-Groupin Kotiniemi.

Akkreditoidut testauspalvelut tukevat yrityksen muuta suunnittelutoimintaa. Esimerkiksi pienten yritysten ei kannata sitoa yrityksen mukaan resursseja kalliisiin mittalaitteisiin, vaan testauttaa tuotteet puolueettomalla, akkreditoidulla kumppanilla.

Suomen markkinoiden lisäksi uusi yksikkö suuntaa palvelut kansainvälisille teknologiayrityksille Pohjoismaissa.

DA-Group -konsernin Tampereen toimipiste muuttaa Hermiaan Microsoftilta vapautuviin toimitiloihin, jotka koostuvat noin 2.000 neliön testauslaboratorio- ja toimistotiloista. Testauspalvelut toteutetaan konsernin tytäryhtiön Eleforss Oy:n toimesta. Yritys on tuottanut yli 10 vuoden ajan testausalan palveluita.

Hermiassa tulee alkuvaiheessa työskentelemään 20 henkeä. Muutto tapahtuu helmikuun aikana.

DA-Groupin asiakkaina on jo nykyisin teollisuusyrityksiä sekä puolustus- ja avaruusteollisuuden organisaatioita. DA-Groupin erikoisosaamista ovat sulautetut järjestelmät, elektroniikka ja mekaniikka sekä RF- ja mikroaaltoteknologiat.

Konserni työllistää lähes 100 henkilöä.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTAUusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkostahttps://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016