Tamperelaisyritys tekee piirejä avaruuteen – 5G kiinnostaa

Nokialla kokemusta keränneet insinöörit suunnittelevat Tampereella radiopiirejä avaruuteen. Myös tulevan 5G-tietoliikenteen piiriratkaisut kiinnostavat CoreHW:n suunnittelijoita, kertoo  Jari Mäkinen SpaceFinland-sivuston artikkelissaan.

Tampereella toimivan CoreHW:n tausta on Nokian muutoksissa. Yritys syntyi kun Nokia ulkoisti mikropiirien kehitystoimintansa yritykselle, joka sitten lopetti toimintansa Tampereella viisi vuotta sitten.

’’Uusi yritys synty, kun mietimme perustajatiimin kanssa, miten tätä pitkää kokemusta voitaisiin käyttää hyväksi’’, kertoo toimitusjohtaja Tomi-Pekka Takalo. Hänellä on SpceFinlandin artikkelin mukaan pitkä Nokia-tausta, kuten on myös lähes kaikilla yhtiön kokeneimmilla insinööreillä.

Kysyntää on riittänyt siinä määrin, että viimeisen puolentoista aikana yhtiön työntekijämäärä on kasvanut seitsemästä 40:een ,ja viime vuoden liikevaihto on jo 3,5 miljoonan euron luokkaa. CoreHW on mukana ESA:n hankkeessa, joka kehitetään radiolähettimissä ja -vastaanottimissa käytettäviä osia.

“ESAn vaatimukset laitteelle olivat niin kovat, että emme tienneet voisiko sellaisen ylipäänsä tehdä”, Takalo listaa ESA:n vaatimuksiin laajasta taajuuskaistasta ja pienestä kohinasta.

Osaamiselle on toki muitakin käyttökohteita. Yhtenä uutena alueenaan yhtiö näkee 5G-alueella toimivien laitteiden etuosan mikropiirit, niiden algoritmit ja antennit.

LISÄÄ: Tekesin SpaceFinland-sivustolla Jari Mäkisen artikkeli (LINKKI)

Kuva: Jari Mäkinen/SpaceFinland/Tekes

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016