Hesari kokeilee automaattikirjoittamista

Helsingin Sanomat kokeilee urheilutulosten tuottamista ohjelmallisesti. Lehti aloitti eilen kokeilun, jossa toimituksellista tekstiä tuotetaan osin koneen avulla. Ensimmäisenä kokeillaan Liigan jääkiekko-otteluiden tulosraporttien tuottamista.

Käytössä oleva ohjelmisto tuottaa raakatekstin, jonka pohjalta lehden urheilutoimittajat muokkaavat valmiin tekstin. Kokeilun avulla pyritään parantamaan jääkiekko-otteluiden seurannan kattavuutta ja palvelemaan lukijoita aiempaa nopeammin.

”Ohjelmallinen tekstin tuottaminen on kasvava trendi. Helsingin Sanomat on jo muutaman kuukauden ajan julkaissut räätälöityjä juttuja, joiden sisältö mukautuu käyttäjän syöttämän tiedon perusteella taustalla olevan datan avulla”, liiketoiminnan kehityspäällikkö Vesa Lindqvist kertoo.

Ohjelmoinnin avulla lukijoita pystytään palvelemaan henkilökohtaisemmin. Muokkautuvien juttujen taustalla olevan datan avulla lukijoille pystytään tarjoamaan enemmän sisältöä.

Jääkiekon Liigan otteluraporttien automatisointi ei lehden tiedotteen mukaan korvaa journalistista tekemistä, vaan antaa toimitukselle mahdollisuuden keskittyä oman sisällön tekemiseen perusraportoinnin sijaan.

Kuvituskuva: HP

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016