Video: Paikannuslaite sopii kenkään

Helsinkiläinen PPO-Elektroniikka tarjoaa kenkään sopivaa paikannuslaitetta joka voi tuoda apua esimerkiksi muistisairaiden turvaamiseen. Paikannuselektroniikka on integroitu kengänpohjalliseen. Yhteys mobiililaitteeseen hoidetaan Bluetoothilla. Katso videolta miten pohjallinen toimii.

Suomalaisyrityksen maahantuoma GTX:n Smartsole-paikannuslaite on suunniteltu kaikille erityisryhmille, joiden yksin liikkumiseen liittyy riski eksyä ja harhailla. Tällaisia erityisryhmiä ovat muun muassa dementiaa ja Alzheimeria sairastavat, autistiset nuoret ja lapset sekä aivovammapotilaat tai näkörajoitteiset.

Maailmalla hoiva-alan julkiset ja yksityiset yritykset ovat toimineet Smartsole-paikannuksen pilottina. Arvostettu yhdysvaltalainen senioripalvelujen tuottaja The Jefferson Board for Aging (JABA) testasi Smartsole -paikanninta asiakkaidensa keskuudessa 600 toimipisteessä ympäri maan.

Lataus tehdään langattomasti.

JABA:n työntekijät kertoivat, että Smartsole osoittautui käyttökelpoiseksi ja toimivaksi paikannuslaitteeksi. Käytössä ja kokeilussa oli ollut aiemmin monia erilaisia seurantalaitteita, mutta pohjalliseen integroitu paikannin sopii erityisen hyvin henkilöille, jotka eivät muista enää ottaa mukaansa erillistä kaulaan tai käteen laitettavaa laitetta.

Smartsole -kengänpohjallispaikantimet palkittiin vuonna 2015 Yhdysvalloissa ”New products and Technology Awards” -kilpailussa vuoden innovatiivisena hoivaratkaisuna. Paikantavan pohjallisen lisäksi tarvitaan netin karttasovellus ja mikä tahansa langaton päätelaite. Yhteys on toteutettu Bluetooh-linkillä.

Smartsole-pohjallinen toimii akulla. Akun kestoon vaikuttaa aktiivisuus, miten paljon käyttäjä liikkuu. Keskiverto lataamisväli on 1-3 vuorokautta.

SmartSole-paikannuslaitteet ovat myynnissä Euroopassa Suomen lisäksi muun muassa Saksassa, Tanskassa (jo yli 1 000 toimitettua laitetta), Ruotsissa ja Englannissa. PPO-Elektroniikka on testannut laitetta yhteistyökumppaneiden kanssa Suomen olosuhteissa vuodesta 2015 lähtien.

LISÄÄ: PPO-Elektroniikka Oy (LINKKI) ja GTX Smartsole-tuotetietoa (LINKKI) ja video paikannuspohjallisen käytöstä (LINKKI, youtube)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi !

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016