Valmet Automotive ostaa lisää – 800 uutta suunnittelijaa

Uudenkaupungin autotehdas ostaa Semconin suunnittelupalvelut Saksassa ja Espanjassa sekä tarjontaansa autoteollisuudelle Valmet Automotive on allekirjoittanut sopimuksen, jolla se ostaa ruotsalaisyritys Semconin Saksan ja Espanjan toimintoja.

Valmet Automotive laajentaa kaupalla autoteollisuuden suunnittelutarjontaansa. Kaupan kautta konserniin tulee 800 uutta työntekijää ja noin 90 miljoonan euron liikevaihto.  Kauppa sisältää Saksan suunnittelupalveluiden lisäksi testaustoiminnan Espanjassa.

’’Kauppa on tärkeä osa Valmet Automotiven strategian toteutusta. Kaupan jälkeen Valmet Automotivella on nyt lähes 1000 suunnittelijan tiimi Suomessa ja Saksassa’’,kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

Valmet Automotive pyrkii entistä voimallisemmin johtavaksi autoteollisuuden suunnittelupalvelujen tarjoajaksi Euroopassa ja aikoo rakentaa myös vahvan aseman erityisesti nopeasti kasvavilla sähköautomarkkinoille.

Valmet Automotivelle siirtyvät Saksan toiminnot sijaitsevat Wolfsburgissa, Ingolstadtissa, Rüsselsheimissa, Bad Friedrichshallissa, Sindelfingenissä sekä Münchenissä.

Ostettava kokonaisuus sisältää suunnittelu- ja testauspalveluja sekä prototyyppi- ja erikoissarjavalmistusta. Asiakkaisiin lukeutuvat kaikki Saksan suurimmat autonvalmistajat, kuten Audi, BMW, Daimler, Opel, Porsche ja VW. Toimintojen liikevaihto on noin 90 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 800 henkilöä. Kauppa arvioidaan saatavan päätökseen helmikuun aikana.

Muutama päivä sitten Valmet Automotive kertoi yhteistyöstä kiinalaisen CATL:n kanssa, joka tulee Uudenkaupungin autotehtaaseen myös merkittäväksi osakkeenomistajaksi.

Kuvituskuva: Valmet Automotive

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi !

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016