Nokia tulee voimalla IoT-kisaan – MWC 2017 lähestyy

Barcelonan Mobile World Congress aukeaa jälleen muutaman viikon päästä. Nokia valmistelee tapahtumassa vahvaa esiintymistä 5G-tekniikan lisäksi esineiden internetin IoT-ratkaisuissa. Verkkokilpailijoista mukana ovat Ericsson ja Huawei. Oman lisänsä tuovat Nokia-nimellä esiteltävät ensimmäiset Android-puhelimet.

Matkaviestintäalaan kuuluvan Mobile Worldin yksi mielenkiintoisimpia uutisia jo ennakkoon on Nokia-brändättyjen Android-laitteiden markkinoille tulo. Kiinassa lanseeratun ensimmäisen mallin jälkeen MWC:ssä voidaan olettaa tietoa useamman uuden mallin markkinoille tulosta.

Nokian verkkopuoli esittelee 27. helmikuuta alkavassa MWC:ssä pilvipalveluun perustuvaa runkoverkkoratkaisuaan (Cloud Packet Core) vastaamaan lisääntyneen käyttömäärän tarpeisiin. Nokia esittää pilviratkaisunsa, joka soveltuu laajalle joukolle palveluita ml. laajakaistamobiili sekä koneiden välinen liikennöinti (IoT/MTC).

Muiden palvelujen tuen lisäksi Nokian pilvipalvelu tukee myös 3GPP:n Release 13:n mukaista matkaviestinnän IoT:tä eli CIoT-toiminnallisuuksia, joihin kuuluvat CIoT Serving Gateway Node ja sen myötä uusi kapeakaistainen IoT-moodi NB-IoT.

Nokia on aktivoitunut myös yritykselle ennen vanhaan vähemmän tyypillisten ratkaisuiden tiimoilla. Yksi tällaisista on tiedonsiirron palvelut älykkäässä siirtoverkossa (Smart Grid). Nokia esittelee tulevassa MWC-tapahtumassa uuden 7705 SAR-Hm -ratkaisun, joka on langaton reititin pohjautuen LTE/3G-pääsyverkkoihin.

Nokia 7705 tarkoituksena on modernisoida sähkönjakeluverkoston mittareiden tiedonsiirto yhtä lailla kuin muita vertikaaleja, päätyen aina älykaupunkikonseptin optimointiin. Uusin Nokian ratkaisu tällä alalla on palvelureititinportfolio, joka yhdistää IP/MPLS:n ja LTE/3G-teknologiat, ja joilla mahdollistetaan moderni tiedonsiirto sähkölaitteiden mittausdatan ja muun modernin IoT-tiedon välittämiseen.

Ericsson ja Huawei kisaavat

Nokian kilapilijoista Ericsson on ollut aktiivinen 5G-, IoT- ja pilvirintamilla. Ericsson tulee esittämään näihin pohjautuvia ratkaisujaan Barcelonan mobiilitapahtumassa. Ericsson on tehnyt myös konseptievaluointia operaattoreiden kanssa. Yhtenä konkreettisena esimerkkinä Ericssonin saavutuksista on verkkopaloittelun (Network Slicing) käytännön kenttäkokeet ST Telecomin kanssa.

Kiinalainen Huawei ei kalpene kilpailijoittensa edessä esitellessään uusimpia trendituotteita IoT- ja 5G-rintamilta. Huawein uusin ratkaisu perustuu myös pilvitekniikan aktiiviseen käyttöön, millä voidaan optimoida verkon palvelutaso.

Tietoliikennelaitteiden valmistajien lisäksi Barcelonassa on esillä erikoistestausnimien lisäksi suurimmat mittaus- ja testausjärjestelmien toimittajat Keysightistä Rohde & Schwarziin ja Anritsuun . Kaikkien uutuusaiheina on 5G:n lisäksi uudet esineiden internetin IoT-mittaukset.

LISÄÄ: Barcelonan Mobile World Congressista 27.2-3.3.2017, kuva MCW2016 (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016