Sulautettuihin kortteihin lisää suorituskykyä – tuki Windows 10/IoT:lle

Saksalainen Congatec laajentaa COM Express Basic -korttivalikoimaan suorituskykyisemmällä conga-TS175-moduulilla. Uutuus tukee Intelin uusimpia suorittimia. Samalla yritys laajentaa korttitukensa Windows 10:n IoT-versiolle.

Congatec on tuonut Microsoftin Windows 10:n IoT-tuen korttisarjoilleen. Käyttöjärjestelmän tuki on 5 + 5 vuotta.

Congatecin COM Express Type 6 Server-on-Modules-uutuuskortit ovat varustettu Intel Xeon ja Gen 7 Intel Core prosessoreilla (koodinimi Kaby Lake). Ne asettavat valmistajan mukaan uuden mittapuun moduulipohjaiselle sulautetuille tietokoneille.

Verrattuna yhden sirun muunnelmiin uudesta Gen 7 Intel-prosessorista, kaksoissiruversiot asettavat uusimman tulostason Server-on-Module sovelluksille. Käytettäessä hyper säikeittämisen kanssa kortin tehonkulutus on 45 wattia (TDP).

Congatec tuo seitsemännen sukupolven Intel Core SoC-prosessorit myös Conga-TC175 Computer-on-Modules (COM) -moduuliin. Se ei tarvitse tuuletinta ja järjestelmä voi olla täysin suljettu. Koko järjestelmä tehonkulutus on 15 wattia.

Edeltäjiinsä verrattuna moduulit tarjoavat suurempaa suorituskuvyn lisäksi dynaamisempaa HDR-grafiikkaa, kiitos 10-bittisen videokoodekin ja tukea Intelin 3D XPoint -pohjaisille nopeille Optane-muisteille.

Tuki Windows 10:n IoT-versiolle

Congatec on ilmoittanut Windows 10/IoT-ominaisuudet kaikkiin sen nykyisiin kortteihin, joissa Intel Atom, Celeron, Pentium, Core ja Xeon sekä AMD Embedded R- ja G-sarjan prosessorit.

”Tuki Windows 10 IoT:tä on hyvin ratkaiseva virstanpylväs osana meidän IoT-tiekarttaa”, sanoo Congatecin tuotejohtaja Martin Danzer.

Yritys lupaa tukea Microsoftin Windows 10 IoT Enterprise sekä IoT Core -versioita vähintään viisi vuotta sovelluslaitteille ja viidellä lisävuodella asiakkaille, joilla on laajennettu tuki. Congatec tarjoaa myös erilaisia tietoturvateknologioita kuten Secure Boot, BitLocker, Device Guard ja Credential Guard, jotta varmistetaan, että laitteet suojellaan kattavasti koko operaation ajan virran päälle panosta sammuttamiseen asti.

Uudet Windows 10 IoT Board Support -paketit ovat nyt ladattavina vastaavilla Congatecin yhden kortin tietokoneiden ja moduulien -alueilla.

LISÄÄ: Congatec (LINKKI), tuotetieto TS175 (LINKKI) ja TC175 (LINKKI), Microsoftin Windows 10 IoT (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!