Nokia laajentaa ohjelmisto-osaamistaan – ostamassa Comptelin

Nokia aikoo ostaa suomalaisen Comptelin edistääkseen ohjelmistostrategiaansa ja tarjotakseen palveluntarjoajille kokonaisvaltaisen ratkaisun digitaalisen viestinnän ja palveluiden verkkojen suunnitteluun ja ylläpitoon. Ostotarjouksen mukainen Comptelin arvo on noin 347 miljoonaa euroa.

Comptelin osto osa Nokian strategiaa rakentaa mittava itsenäinen ohjelmistoliiketoiminta laajentamalla ja vahvistamalla ohjelmistoportfoliotaan sekä myyntikapasiteetilla ja strategisten partnereiden verkostolla.

”Asiakkaamme ovat muuttamassa tapaansa, jolla he rakentavat ja hallinnoivat verkkojaan. He tarvitsevat ohjelmistoja tarjotakseen enemmän tietoa, automatisoidakseen operaatioitaan enemmän ja realisoidakseen tehokkuushyötyjä, joita virtualisointi lupaa”, arvioi Nokian Applications & Analytics -liiketoimintaryhmän johtaja Bhaskar Gorti.

Comptel vahvistaisi Nokian ohjelmistotuotevalikoimaa lisäämällä ratkaisuja katalogilähtöiseen palveluorkestrointiin ja palvelujen elinkaaren hallintaan, älykkääseen tietojenkäsittelyyn, asiakkaiden sitouttamiseen sekä ketterään palveluiden kaupallistamiseen.

”Yhdistäminen Nokian kanssa tarjoaisi sekä Comptelin että Nokian asiakkaille laajemman ja innovatiivisemman ohjelmistotuotevalikoiman, joka parantaisi yhdistetyn liiketoimintayksikön kilpailukykyä erityisesti suurempien asiakkaiden silmissä”, Comptelin hallituksen puheenjohtaja Pertti Ervi sanoo.

Yhdistämällä Nokian palvelujen ylläpitoon liittyvät ratkaisut Comptelin palveluorkestrointi-tuotevalikoimaan yritys voisi tarjota kokonaisratkaisuja, joka mahdollistaisi dynaamisen ja automaattisen prosessin palvelujen ylläpidon ja elinkaaren hallinnan välille. Tämä yksinkertaistaisi Nokian mukaan monimuotoisten verkkojen hallintaa.

Nokia pystyisi tarjoamaan kokonaisratkaisun myös virtualisoitujen verkkotoimintojen (Network Function Virtualization (NFV)) ja ohjelmisto-ohjattujen verkkojen (Software Defined Networking (SDN)) ylläpitoon ja hallintaan.

Nokia ja Comptel allekijoittivat eilen transaktiosopimuksen, jonka mukaan Nokia sitoutuu tekemään epäsuorasti kokonaan omistaman tytäryhtiönsä Nokia Solutions and Networks Oy:n kautta vapaaehtoisen julkisen käteisostotarjouksen kaikista Comptelin liikkeeseen laskemista osakkeista ja optio-oikeuksista. Ostotarjouksen mukainen Comptelin arvo on noin 347 miljoonaa euroa.

Comptel on Nokian pitkäaikainen kumppani. Suomalaisyhtiö  perustettu vuonna 1986 ja sillä on yli 800 työntekijää 32 valtiossa. Comptel on toteuttanut yli 1 400 asiakasprojektia yli 90 maassa.

Päivitetty 9.35

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016