IoT-tekniikka optimoi energiankulutusta

Aalto-yliopiston uudessa Reino-hankkeessa kehitetään uusinta IoT-tekniikkaa energiankulutuksen joustavan ohjauksen toteuttamiseen.  Hankkeessa kehitetään IoT-laitteiden lisäksi algoritmeja, joiden avulla energiakulutuksen ohjaus voidaan toteuttaa joustavasti.

Aalto-yliopiston Reino (Rakennusten käyttäjät huomioiva esineiden internet (IoT) osana kestäviä energiajärjestelmiä) -hankkeessa kehitetään älykästä joustoa asuin- ja toimistorakennusten energiankulutuksen ohjaukseen yhdessä suomalaisten yritysten kanssa.

Tavoitteena on kehittää ohjauslaitteita ja -ohjelmistoja ja vertailla niiden toimintaa ja tuottamia kustannussäästöjä todellisissa kohteissa. Samalla tuetaan yritysten pääsyä alan kansainvälisille markkinoille. Kaksivuotisessa Reino-hankkeessa ovat mukana Energiateollisuus,  Fidelix, Fourdeg, Granlund, Residentia, Solixi, SRV ja Aalto-yliopistokiinteistöt.

Hankkeen päärahoittaja on Tekes ja rahoitus on osa Tekesin Challenge Finland-instrumenttia. Hanke yhdistää Aalto-yliopiston energia-alan ja teollisen internetin tutkimuksen.

TAUSTAA:  Säästöjä IoT-tekniikalla

Rakennussektori kuluttaa noin 40 prosenttia maailman energiasta. Euroopan tasolla jo 10 prosentin energiansäästö tarkoittaisi 27 miljardin euron vuotuista kustannussäästöä ja siten suuria markkinoita kulutuksen ohjaukselle.

Myös uusiutuvan sähköntuotannon lisäys kasvattaa tarvetta energiajärjestelmien joustavuudelle. Samalla käyttäjät saavat kustannussäästöjä hyväksyessään olosuhteiden hetkellisen heikkenemisen esimerkiksi lämmityksessä, jäähdytyksessä ja ilmastoinnissa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016