Täysautomaattinen ruokakauppa Forssaan

Suomalaiset ovat jo tottuneet kännykällä maksettaviin virkistysjuoma- ja makeisautomaatteihin. Viikon päästä avautuu Forssan City-marketin yhteyteen myös kokonainen ruokakauppa, jossa ostokset voi tehdä täysin automaattisesti. Idean takana on espoolainen Riveder,  joka on suunnitellut kaupan modulaarisen automaatioratkaisun. 

Nykyinen ruokakaupan rakennemurros poistaa pieniä, perinteisiä lähikauppoja taajamista ja kylistä vähentäen asuinalueiden vetovoimaa palveluiden poistuessa. Kaupan alalla voimistuva automaatio tarjoaa mahdollisuuksia vastata näihin haasteisiin.

Ulkomailla isojakin ruoka-automaattikauppoja on jo nähty, mutta Suomessa niitä vasta suunnitellaan. Etuna automaattisessa kaupassa on, ettei niissä ole kassajonoja ja siellä voi asioida vuorokauden ympäriinsä.

Rivenderin Modulshop -automaattiratkaisu perustuu Ruokakomero -automaattimyymälästä vuosina 2009-2010  saatuihin asiakaskäyttäytymisen ja automaattitoiminnallisuuden testikokemuksiin.

Uudella ratkaisulla voidaan toteuttaa automaattitoimisia ruokakauppoja pienistä lähikaupoista aina supermarket -kokoluokkaan saakka. Myymälät voivat toimia joko puoliautomaattisina tai täysautomaattisina.

Puoliautomaattisena toimiessaan niissä on henkilökuntaa paikalla osan aikaa päivästä, kuten perinteisissä ruokakaupoissa. Täysautomaattisena versiona ne toimivat itsepalvelumyymälöinä. Tuotetta ei pudoteta kaukaloon vaan käytössä on aukaistavat luukut jokaiselle tuotteelle.

Rivender on elokuussa 2013 perustettu start-up yritys. Yrityksellä on tähtäimessä nopea eteneminen kansainvälisille markkinoille. Yrityksen tarkoituksena on rakentaa 50-100 kauppaa referenssikauppaa.

Rivender haluaa luoda standardi automaattiselle myymälälle ja avata moduulien tuotanto ja myynti muille valmistajille sekä myydä hallintaohjelmiston lisenssejä sekä siirtää laitteiden valmistus lopulta kokonaan muille valmistajille

LISÄÄ: Rivender (LINKKI)

Kuva: Rivender Oy

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!