Tieto akun kunnosta kännykkään

Ruotsalaisen CTEK on laajentanut Battery Sense akkusovelluksen toiminnallisuuksia. Bluetooth- lisälaitteen avulla autoilija saa tiedot akkunsa varaustilasta suoraan kännykkään. Tietojen avulla käyttäjä voi välttää tarpeettomat laitevahingot ja maksimoida akun suorituskyvyn.

LAtausyritys CTEK uudistaa Applen iPhone-ja Android-puhelimien BBattery Senmse 2.0 -sovelluksen, joka antaa entistä selkeämmän kuvan auton akun kunnosta.  Järjestelmä tarkkailee ajoneuvon akusta saatavaa tietoa akun varaustilasta ja kunnosta. Tiedot synkronoidaan automaattisesti matkapuhelimeen Bluetoothin välityksellä graafina.

Uusi Battery Sese 2.0 antaa valmistajan mukaan entistä tarkemman kuvan akun kunnosta. Käyttäjien pyynnöstä Battery Sense -yksiköstä saa nyt reaaliaikaisena ulos akun jännite- ja lämpötilalukemat. Myös historiatiedot ovat saatavana.

CTEK:n mittausyksikköä voi hyödyntää eri ajoneuvojen, moottoripyörien ja starttimoottoreiden akkujen kanssa, kunhan akun kapasiteetti on 5 Ah tai enemmän. Sovelluksessa voi nyt manuaalisesti määrittää akun kapasiteetin viiden ja 200 Ah:n väliltä, mikä mahdollistaa tarkemman seurannan.

Uusi sovellusversio tunnistaa nyt myös tilanteet, joissa akku tarjoaa autolle standby-virtaa, kuten ajovalojen ollessa päällä. Tällöin saadaan tarkempi kuva akun varaustilasta. Sovellusversio pystyy lähettämään käyttäjille myös -ilmoituksia esimerkiksi, kun akun varaustila putoaa kriittiselle tasolle, tai kun lukemaa ei ole saatu seitsemään päivään.

Sovellus mahdollistaa myös useiden eri Battery Sense-yksiköiden monitoroinnin ja sykronoinnin yhdellä puhelimella.

LISÄÄ: CTEK (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016