IBM panee auton maksamaan ostoksensa

Tulevaisuudessa auto voi hoitaa kuljettajan puolesta automaattisesti bensiini- tai latausmaksunsa. Suuri Sininen ja luottoyhtiö Visa aloittavat IoT-yhteistyön, jonka avulla mikä tahansa laite voi toimia maksupäätteenä. Yhteistyösopimus julkistettiin IBM Genius of Things -tapahtumassa Münchenissä.

IBM:n Watson IoT-alustaa hyödyntävät laitteet voivat tulevaisuudessa toimia maksupäätteinä, jolloin kuluttaja maksaa ostoksensa suoraan laitteesta. Uusin sopimus yhdistää IBM Watsonin kognitiiviset kyvyt ja Visan maksupalvelut. Yhtiöt jakavat vision Internet of Things -maailmasta, jossa laitteet hoitavat maksun valtuutetusti käyttäjän puolesta.

Tulevaiasuudessa auton omistaja voi saada esimerkiksi tiedon vaihdon tarpeessa olevasta osasta ja tehdä varaosa- sekä huoltotilauksen napin painalluksella tai maksaa. Visioissa auton omistajan ei enää tarvitse jopa maksaa ostostaan pumpulla, vaan auto hoitaa maksun kuljettajan puolesta.

IBM:n Watson IoT -alustan kanssa Visan Token Service  korvaa perinteisesti maksukorteissa käytetyt tekniikat, kuten turvakoodin, vanhentumispäivän ja kortin numeron, digitaalisella todennuksella. Visan Token Service mahdollistaa maksujen käsittelyn paljastamatta tietoja itse tilistä.

LISÄÄ: IBM:n Watson ja Visa (LINKKI, video)

Kuva: IBM, video

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!