Tiedekeskus lähtee kiertueelle – robotti mukaan

Tiedekeskus Heureka vie Sitran kanssa toteuttamansa tulevaisuusnäyttelyn eri puolille Suomea. Kiertueella voi tavata myös Pepper-palvelurobotin. Näyttelyn suunnittelussa on ollut mukana joukko suomalaisnuoria.

Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta pyrkii avaamaan vierailijoilleen ikkunoita tulevaisuuteen ja antamaan eväitä oivalluksille. Näyttelyn tärkeimpiä teemoja ovat hyvinvointi, työ, terveys, ruoka, liikkuminen, asuminen ja oppiminen.

Näyttelyyn liittyvä kiertue starttaa maaliskuussa- Ovet tulevaisuuden Jukolaan avautuvat Heurekassa marraskuussa, mutta sitä ennen sisarushahmoja suunnitellaan nuorten tapahtumissa ympäri Suomea. Näyttely vierailee kuuden kuukauden aikana seitsemällä paikkakunnalla: Oulussa, Turussa, Joensuussa, Jyväskylässä, Porissa, Helsingissä ja Inarissa.

Kiertueen jälkeen yhteisnäyttely avataan tiedekeskus Heurekassa Suomen 100- ja Sitran 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi marraskuussa 2017.

Kiertueaikataulu 2017

  • 7.-8.3. Tietomaa, Oulu
  • 6.4. ME-talo, Pansio, Turku
  • 11.-12.5. Scifest, Joensuu
  • 31.5. Toukofest, Jyväskylä
  • 10.-11.7. Suomi Areena, Pori
  • 11.-12.8. Tubecon, Helsinki
  • 18.-20.8. Ijahis Idja, Inari

LISÄÄ: Näyttelytiedot (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016