MWC2017: Nokia paketoi 5G-tekniikat yhteen – kännykät Androidiin

Nokia julkisti Barcelonan Mobile World Congress -tapahtuman aattona uusia ratkaisuja 5G:n, esineiden internetin, ohjelmistojen ja pilvipalveluiden hyödyntämiseen. Nokia ja Intel tuovat yhdessä uuden 5G-modeemitekniikan. Barcelonassa esiteltiin myös uudet Nokia-merkkiset Android-puhelimet ja retromalli 3310.

Kuva: Arkistokuva, Rajeev Suri.

Nokia kertoi Barcelonassa yhtiön uuden strategian toteuttamisen edenneen nopeasti. Uudet julkistukset ovat yrityksen mukaan laajasta sekä kilpailukykyisestä tuotevalikoimasta, joka vahvistui entisestään vuonna 2016 tehdyn Alcatel-Lucent-kaupan myötä. Nokia on laajentanut jalansijaansa nopeasti kasvavilla alueilla kuten ohjelmistot, julkiset palvelut ja kuljetus.

”Nokia esittelee tämän vuoden Mobile World Congress -tapahtumassa entistä laajemman ja kokonaisvaltaisen tuotevalikoimansa sekä mullistavia innovaatioita”, sanoi Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri.´”Tänään julkistamamme tuotteet, kuten 5G FIRST, osoittavat Nokian innovaatiokyvyn erikoistuneiden tuotteiden tarjoamisessa. Tuotteiden, jotka yhdistävät miljoonien käyttäjien lisäksi miljardeja esineitä muodostaen ’maailmanlaajuisen hermoston’, kuten Nokia sitä kutsuu”, Suri sanoo .

Nokian 5G FIRST auttaa yrityksen mukaan valmistautumaan 5G-valmiisiin arkkitehtuureihin, jotka kattavat muun muassa runkoverkon, ohjelmisto-ohjatut verkot ja pilvipalveluita. Se hyödyntää  pilvi- ja muiden verkkopalveluiden lisäksi MIMO-moniantennitekniikkaa,  AirScale -verkkotukiasemia ja Intel kehittämää 5G Modem -tekniikoita. Niitä tullaan käyttämään jo tänä vuonna Yhdysvalloissa Verizonin kanssa avattavissa ensimmäisissä 5G-toteutuksissa.

Nokia julkisti ennen Barcelonan tapahtumaa maailmanlaajuisen esineiden internetin grid-tyyppisen WING-verkkoratkaisun. Sen avulla Nokia voi tarjoa esineiden internetin yhteydet kokonaispalveluna tukien erilaisia IoT-teknologioita sekä tarpeita ja käyttötarkoituksia.

Nokia kertoo testaavansa Qualcomm ja GE:n kanssa teollisen esineiden internetin markkinalle tarkoitettua LTE-verkkoa. Nokia on julkaissut langattoman reitittimen tuodakseen sähköjakeluverkot esineiden internetin aikaan. Sen avulla voidaan Nokian mukaan luotettavasti ja turvallisesti yhdistää ja hallita kasvavaa kenttälaitteiden määrää, kun yhä älykkäitä sähköverkkoja otetaan käyttöön.

5G-tekniikoiden ja ohjelmistobisneksen lisäksi Nokialle on entistäkin tärkeämpää tuotemerkin ja teknologioiden lisensointi. Siitä kuultiin lisää, kun HMD Global esitteli Barcelonassa uudet Android-kännykkämallit Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 sekä retromalli 3310:n.

Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri ja teknologiayksikön Cédric Hutchings olivat puhumassa HMD Globalin lehdistötilaisuudessa. Suri oli kertonut hieman aiemmin omassa tilaisuudessaan odottavansa innolla uusia Nokia-merkkisiä kännykkämalleja. Lisäksi hän kertoi, että hyvinvointi-merkki Withings muuttaa kokonaan Nokia-nimen alle. Uudessa valikoimassa on terveyskelloja, infrapunalämpömittareita ja langattomia puntareita.

Kuva: HMD Globalin uudet Nokia-kännykät (LINKKI, tiedote).

TAUSTAA: Tietoliikennetoimijat esillä Mobile World Congress -tapahtumassa

Nokia julkaisee Mobile World Congress -tapahtumassa 22 tuotetta ja palvelua ja demoaa yli 60:ta tuotetta ja palvelua Nokia Experience Centerissä, joka sijaitsee hallissa 3, osasto 3A10. Nokialla on esillä useita 5G-demoja sekä lisäksi esimerkiksi kilpa-autoihin ja robotiikkaan liittyviä demoja. Tapahtumassa demotaan China Mobilen kanssa etäterveydenhoidon palveluja sekä miten tulevaisuuden 5G-tuotteet ja -palvelut voidaan integroida eri rinnakkaisille toimialoille.

Nokian kilpakumppi Ericsson esittelee Barcelonassa laajennetun tuotevalikoiman ja uuden 5G core–järjestelmän, joka toteuttaa verkon ”viipalointia” (network slicing). Kiinalainen Huawei ei kalpene Nokian ja Ericsson edessä esitellessään uusimpia trendituotteita IoT- ja 5G-tekniikoista. Yrityksen lehdistötilaisuus järjestetään maanantai-aamuna 27.2.2017.

Tietoliikennelaitteiden ja -järjestelmien valmistajien lisäksi Barcelonassa on esillä  piiri- sekä mittaus- ja testausjärjestelmien toimittajat Qualcommista Inteliin ja Keysightistä Rohde & Schwarziin. Suomesta mukana on Finpron osastolla noin 130 yritystä.

LISÄÄ: Barcelonan Mobile World Congress 27.2-3.3.2017 (LINKKI)  ja tapahtuman suomalaisyritykset (LINKKI).

Kuva: Nokia

Päivitetty 18.42 HMD Globalin kännykkäjulkistuksilla.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016