Salon kännykkätehdas myytiin – IoT-keskus syntyy

Microsoftin ja Salo IoT Parkin välinen kauppakirja allekirjoitettiin tänään. Kiinteistön ja irtaimiston kokonaiskauppahinta on 6,2 miljoonaa euroa. Kauppaan kuuluu tontin lisäksi noin 90 000 neliötä tuotanto- ja toimistotilaa.

Salon uuden IoT-osaamiskeskittymän muodostamisen konkreettinen virstanpylväs saavutettiin tänään, kun myyjän Microsoft Mobile Asset Management Oy:n ja ostajan Salo IoT Park Oy:n välinen kiinteistön kauppakirja allekirjoitettiin.

Kauppakirjan mukaan Nokian ja Microsoftin käytössä olleen kännykkätehtaan kiinteistöjen omistajuus siirtyy Salo IoT Parkille maaliskuun lopussa. Uuden yhtiön osakkaita ovat Salon kaupunki, 4capes Oy, Lounaismaan Osuuspankki, Lounea, Aurora Ventures ja Hans Strömberg.

Kuva: Salon kännykkätehtaan tilat. Kuva : Nokia

Salo IoT Park saa kaupan kautta hallintaansa kiinteistön, jonka suojissa on kehitetty vuosikymmenien aikana merkittävää matkapuhelin- ja älylaiteliiketoimintaa.

’’Näiden tilojen käyttäjät antavat varmasti jatkossakin aihetta globaaleihin menestystarinoihin”, toteaa Salo IoT Parkin hallituksen puheenjohtaja Petri Olkinuora.

Salor IoT Park ryhtyy kehittämään ostetuissa tiloissa korkean teknologian IoT-osaamiseen keskittyvää keskusta, johon arvioidaan muuttavan kymmeniä alan toimijoita ja palveluntuottajia.

Uusi omistaja voi tehdä keskukseen tulevien toimijoiden kanssa vuokrasopimuksia huhtikuusta 2017 alkaen. Osaamiskeskittymään on suunnitteilla myös tapahtumia. Tiloihin on tulossa myös avointen ovien tilaisuus yleisökierroksineen, lupaa uusi Salo IoT Parkin toimitusjohtaja Mika Mannervesi.

Osakeyhtiö muodostettu

Salo IoT Park Oy perustettiin 16.2.2017. Yhtiön hallituksen jäsenet ovat Antti Rantakokko, Petri Olkinuora (puheenjohtaja), Jorma Nieminen, Jukka Hulkkonen, Veli-Matti Viitanen, Chunyan Mei-Kuusinen ja Hans Strömberg.

Salo IoT Parkin hallitus nimesi torstaina Mika Mannerveden toimitusjohtajaksi. Salon kaupungilla kaupunkikehityspalveluita johtava Mannervesi vastaa toistaiseksi toiminnan käynnistämisestä.

Kuvassa vasemmalta Salo IoT Parkin hallituksen jäsenet Chunyan Mei-Kuusinen, Hans Srömberg, Jorma Nieminen ja Jukka Hulkkonen sekä Microsoft Mobile Asset Management Oy:n edustajat Timo Ylinen ja Xavier Perrin. Kuva: Salon kaupunki.

 

 

 

 

 

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!