Tietopaketti: Näin hankit aurinkopaneelit

Aurinkosähkön yleistyminen on tuonut markkinoille paljon uusia aurinkosähkötarjoajia. Tarjolle on tullut myös sivusto, joka esittelee markkinoilla olevat paneelipaketit ja niiden hinnat. Yritykset voivat lisätä tarjoamansa järjestelmän tiedot sivulle maksutta.

Suomessakin yhä useampi omakotiasukas, taloyhtiö ja yritys harkitsee aurinkosähköjärjestelmän hankintaa. Taustalla on usein ympäristömyönteinen ajattelu ja kiinnostus uutta tekniikkaa kohtaan.

Hankinta voi olla myös taloudellisesti mielekäs, jos paneeleiden tuottaman sähkön saa käytettyä pääosin itse. Järjestelmän oikea mitoittaminen on tärkeää, sillä sähkön myyminen sähköverkkoon ei ole kannattavaa.

’’Aurinkosähköjärjestelmän avaimet käteen -paketin hankkiminen on helppo tapa olla mukana CO2-talkoissa’’, sanoo Ari Sarmanto. Hän hankki paneelit omistamaansa kahvilaan jo vuonna 2014.

Aurinkosähköstä saa tietoa myös Ilmastoinfon maksuttomista aurinkosähköilloista, joita järjestetään Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla maaliskuun aikana. Uuden sivuston ja palveluiden takana n Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY.

LISÄÄ: Aurinkosahkokotiin.fi (LINKKI), yritykset ja tarjonta (LINKKI) sekä aurinkosähköiltojen ohjelma (LINKKI)

Kuva: Kotitalouksien lisäksi toimistorakennusten katolle on asennettu jo aurinkopaneeleita. Kuva: Ilmarinen.