Älykelloihin uusi Bluetooth-yhteys

On Semiconductor on tuonut tarjolle älykelloihin ja IoT-laitteisiin soveltuvan uudenlaisen Bluetooth 5 -järjestelmäpiirin. ARM Cortex M3-pohjainen ratkaisu toimii 1,2 ja 1,5 voltin paristoilla.

Amerikkkalaisen On Semiconductorin RSL10-Soc-ratkaisun kohdesovelluksiin kuuluvat puettavat kuten kuntoseuranta ja älykkäät kellot ja lukot sekä muu elektroniikka.

Uutuus  perustuu kaksiytimisen Armin Cortex-M3 -prosessorin ympärille. Se tarjoaa kellotusnopeudet jopa 48 MHz ja joustavuutta tukea soveltajan omia 2,4 gigahertsin (GHz) protokollapinoja.

Mukana on myös vähän virtaa kuluttava 32-bittinen Dual-Harvard Digital Signal Processing (DSP) -järjestelmä, joka mahdollistaa signaalinkäsittelyn sovelluksia, kuten langattomien audiokoodekit.

Ratkaisussa on monen protokollan Bluetooth 5 -sertifioitu radio System-on-Chip (SoC) -piiri.  Uutuus tarjoaa lisääntyneitä Bluetoothin datanopeuksia optimoiden samalla virrankulutusta.

Toisin kuin kilpailevat ratkaisut, se on valmistajan mukaan ihanteellinen sovelluksille, joissa käytetään 1,2 ja 1,5 voltin paristoja. RSL 10 piiri tarjoaa vaihtovirtaa jännitteellä välillä 1,1 ja 3,6 volttia ilman ulkoista DC/DC-muunninta.

RSL10 SoC on parhaillaan saatavissa näytemalleina ultrapienessä 5,50 neliömillimetrin koossa 51-pinnisessä WLCSP-kotelossa. Näytteitä 6 x 6 millimetri 48-pinnisestä QFN-koteloinnista suunnitellaan jakeluun huhtikuun lopussa. Suunnittelua ja markkinoille tuontia nopeuttamaan On Semiconductor tuo tarjolle myös piiri tukevan kehitysympäristön.

LISÄÄ: On Semiconductor (LINKKI), tuotetieto (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI, valitse Finland)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016