Video: Suomalaiskopteri mittaa päästöt

Helsinkiläisen Aeromonin lentävä mittausalusta mittaa ja kartoittaa teollisuuden päästöjä reaaliajassa. Järjestelmässä käytetään nelikoptereihin kiinnitettyjä mittausantureita ja pilvipohjaista analytiikka-alustaa. Katso videolta miten mittaaminen tehdään.

Aeromonin mittausjärjestelmän avulla voidaan päästöt selvittää isoilta alueilta nopeasti ja kustannustehokkaasti moniin aiempiin menetelmiin verrattuna. Koneiden mittausanturit kartoittavat alueellisia päästöjä joustavasti ja reaaliajassa.

Päästömittauksia tehtiin pääkaupunkiseudun Ämmässuon kaatopaikalla.

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) operoimalla Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksella toteutettiin käytännön kenttätestejä. Siinä uutta järjestelyä verrattiin aikaisempaa, käsikäyttöisillä mittaustyökaluilla tehtäviin mittauksiin.

Aeromonin mittausmoduuli voidaan liittää lennokkiin, joka kykenee kantamaan esim. järjestelmäkameran.

Kenttäkokeissa ilmamittaukset tehtiin etä-ohjatulla nelikopterilla, johon oli asennettu Aeromonin BH-8 päästömittauslaitteisto (kuvassa oikealla).

’’Anturimme tekevät yksityiskohtaisen päästökartan halutulta alueelta ilmasta käsin. Kerätty data voidaan sitten yhdistää ympäristödatan kanssa pilvipohjaiseen analytiikka-alustassamme’’, kertoo Jouko Salo, Aeromonin hallituksen puheenjohtaja.

Aeromon aikoo tarjota mittauspalveluitaan laaja-alaisesti eri teollisuuden aloille. ’’Näemme merkittäviä kasvumahdollisuuksia näiden päästöjen paikallistamisessa, sillä alustamme automaattinen raportointi säästää merkittävästi asiakkaiden kustannuksia’’, kertoo Aeromonin Salo.

LISÄÄ: Aeromon (LINKKI) ja video (LINKKI)

Kuvat: Aeromon

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi!