Kiekkovalmistaja investoi Vantaalle – 40 miljoonaa euroa

Viime vuonna kiinalaisen National Silicon Industry Groupin (NSIG) omistukseen siirtynyt Okmetic investoi yhteensä 40 miljoonaa euroa Vantaan kiekkotehtaaseen. Kiekkotehtaan laajennustyöt käynnistyvät kevään 2017 aikana.  

Okmeticin investointi mahdollistaa piikiekkojen kehittämisen aivan uudelle tasolle. Investointi mahdollistaa jatkojalostettujen C-SOI kiekkojen sekä muiden vaativimpien kiekkojen valmistamisen.

Uusien panostusten kautta Okmetic lisää tuotanto-osaamista. Tuloksena syntyy yhä monimutkaisempia ja kehittyneimpiä rakenteita piikiekkoihin, jotka puolestaan tarjoavat alustan uusille ja entistä suorituskykyisempien teknologisten sovellusten kehittämiselle.

Okmetic toimittaa asiakaskohtaisesti räätälöityjä korkean lisäarvon piikiekkoja antureiden sekä erillispuolijohteiden ja analogiapiirien valmistukseen kansainvälisillä markkinoilla toimiville asiakkailleen.

Kuva: Okmetic

Yhtiön strategiana on keskittyä korkeaa teknologista osaamista vaativiin piikiekkoihin kuten SOI-tuoteperheeseen sekä 150–200 millimetrin erikoiskiekkoihin. Uuden tehdasrakennuksen tuotantolinja keskittyy pääosin jatkojalostettuihin

C-SOI –kiekkoihin, joihin on sisäänrakennettu asiakkaan määrittelemä onkalorakenne. Investoinnin myötä nämä erikoiskiekot tullaan valmistamaan alusta loppuun asti Vantaalla. Okmeticin anturikiekot mahdollistavat kehittyneimpien MEMS – komponenttien valmistamisen.

’’Investointi vahvistaa Okmeticin asemaa johtavana piikiekkotoimittajana anturiteollisuudelle sekä tuotteidemme toimitusketjua entisestään”, Okmeticin toimitusjohtaja Kai Seikku kertoo.

Vantaan tehtaan rakennustyöt käynnistyvät kevään 2017 aikana. Uusi tuotantolinja vaikuttaa positiivisesti työllisyyteen. Vantaalle rekrytoidaan uusia toimihenkilöitä jo tämän kevään aikana ja tuotannon työntekijöitä ensi vuoden puolella.

Tehtaan laajennustöiden on tarkoitus valmistua vuoden 2018 loppuun mennessä.

TAUSTAA: Vantaalla toimiva Okmetic on maailman seitsemänneksi suurin piikiekkovalmistaja. Oman valmistuksen lisäksi yhtiöllä on sopimusvalmistusta Japanissa, Kiinassa ja Taiwanissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli 75 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 380 henkilöä. Yrityksen omistaa kiinalainen NSIG.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!