Kenelle seuraava Millennium-teknologiapalkinto?

Vuoden 2018 Millennium-teknologiapalkinnon ehdokkaiden haku alkoi tänään. Ehdokkaita teknologiapalkinnon saajiksi voi esittää Tekniikan Akatemialle heinäkuun loppuun asti. Palkinnon voittaja julkistetaan 22.5.2018.

Millennium-teknologiapalkinnon aiemmat voittajat tulevat monilta aloilta, lääketieteen teknologiasta bioteknologiaan ja kestävästä energiasta informaatioteknologiaan asti.

Kaikki palkitut  ovat alansa johtavia tutkijoita ja innovaattoreita uransa huipulla. Kaksi aiemmista voittajista on palkittu myös Nobel-palkinnolla, Shuji Nakamura sinisen ja valkoisen LED-valon kehittämisestä ja Shinya Yamanaka eettisestä kantasolututkimuksesta.

Viimeisimmän palkinnon sai vuonna 2016 Frances Arnold , joka on kehittänyt uuden tavan valmistaa proteiineja suunnatun evoluution avulla. Arnoldin innovaatiota käytetään nyt laajasti mm. polttoaineiden, paperituotteiden, lääkkeiden, tekstiilien ja maataloustuotteiden valmistuksessa.

Palkinnon saajaehdokkaat arvioi palkintolautakunta, jonka jäsenet ovat johtavia tutkijoita ja innovaattoreita eri tieteenaloilta ja eri maista. Perusteellisen arviointiprosessin jälkeen palkintolautakunta tekee ehdotuksen voittajasta Tekniikan Akatemian hallitukselle, joka valitsee voittajan.

Suomalainen miljoonan euron arvoinen Millennium-teknologiapalkinto on yksi maailman suurimmista innovaatiopalkinnoista. Millennium-palkinnon takana ovat valtion ja akateemisten toimijoiden lisäksi suomalaisyritykset. Heistä Aalto-yliopisto on Tekniikan Akatemian strateginen kumppani. Yrityskumppaneita ovat FIM, Neste, Nokia ja Outotec.

LISÄÄ: Ehdota 2018 Millennium-teknologiapalkinnon saajaa (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016