Tutut nimet kännykkälistalla – Nokiaa odotetaan

Maaliskuun myydyimpien kännyköiden lista koostuu tutusta kärkikymmeniköstä. Teliaksi muuttuneen Soneran listalla oli esimerkiksi neljä iPhonea, kolme Samsungia ja kolme Huaweita. Uusista malleista kovimpia odotuksia kohdistetaan Huawein ja Samsungin ohella Nokian ensimmäisiin Android-malleihin.

Tulevien kuukausien osalta teleoperaattorit odottavat kovaa myyntiä Huawein  P10:n lisäksi esimerkiksi Samsungin uutuusmallille sekä Nokian tuleville Anroid-puhelimille. Varsinkin kun viimeiset Lumia-mallit on myyty varastoista loppuun, kertoo Elisa tiedotteessan.

Nokian mallien osalta luvataan tarkemmat saatavuustiedot myöhemmin keväällä. Samsungin uutta S8 premium-mallia voi tilata jo ennakkomyyntinä.

”Samsungin ennakkomyynti on lähtenyt hyvin liikkeelle. Seuraavat, asiakkaiden odotuksia nostattavat puhelinmallit ovat Nokian uutuudet, jotka kiinnostavat asiakkaita jo nyt’’, sanoo Telian laiteliiketoiminnan Suomen johtaja Markku Saranpää.

Huawei parantaa vauhtiaan: DNA:n maaliskuun Top 10 -listan puhelimista jo puolet on Huawein malleja. Kärkipaikalle kiri kuitenkin Samsungin kestosuosikki Galaxy J5 (2016). Maaliskuun DNA:n myydyimpien puhelimien kymmenen kärkeen mahtui ennätykselliset viisi Huawein puhelinta, kolme mallia Samsungilta ja kaksi Applelta.

”Huawein nousu Top 10 -listalle näin monella eri mallilla antaa hyvän kuvan Huawein valikoiman laajuudesta ja kertoo siitä, että Huawein puhelimet myyvät kautta linjan hyvin”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Elisan kuluttaja-asiakkaiden maaliskuun myydyin puhelin oli OnePlus 3T.  Yksikään peruspuhelin ei noussut Elisalla kuluttajamyynnin viidentoista joukkoon. Siitä huolimatta Elisalla uskotaan edelleen myös peruspuhelimien myyntiin.

”Tilanne poikkeaa totutusta, mutta on väliaikainen ja muuttunee kevään tai viimeistään kesän aikana, kun peruspuhelimien tarjonta parantuu selkeästi. Suuri rooli tässä on HMD:llä, kun Nokia-brändi tekee paluun uusien Android-älypuhelimiensa lisäksi myös peruspuhelimissa, sanoo Elisan henkilöasiakasyksikön liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

Virkki uskoo, että Nokia-merkkisten puhelimien paluu markkinoille aktivoi myös peruspuhelinkäyttäjiä. Nokian 3310-retropuhelinta tullaan hankkimaan hänen mukaansa sekä peruspuhelimien kohderyhmässä että sen ulkopuolella.

”Älypuhelinkäyttäjien keskuudessa Nokia 3310 on houkutteleva vaihtoehto rinnakkaispuhelimeksi, ja se voi kiinnostaa nostalgia-arvonsa ja persoonallisen retromuotoilunsa vuoksi myös niin sanottuna statement-puhelimena”, Elisan Virkki perustelee.

Menneen talven Lumiat

Suomalaisten yritysasiakkaiden perinteinen suosikki, Lumia sijoittui Elisan myydyimpien listalle nyt viimeistä kertaa. Microsoftin Lumia 650 sijoittuu listan 12. sijalle.

Seuraavien kuukausien aikana nähdään minkä valmistajan laitteet tai mitkä laitteiden ominaisuudet nousevat yrityskäyttäjien uusiksi suosikeiksi. Nykyisten merkkien rinnalle pyrkii varmaan myös HMD Global Nokia-tuotemerkillään.

Tulevat Nokian android-puhelimet ovat valmistusmaan osalta yhtä kiinalainen kuin Apple tai Huawei. Samsungit valmistetaan Koreassa. Nokia lopetti kännykkätehtaansa Salossa vuonna 2012,

DNA:n myydyimmät kännykät maaliskuussa 2017 (henkilö- ja yitysasiakkaat)

 1. Samsung Galaxy J5 (2016)
 2. Huawein Honor 8
 3. Apple iPhone 7
 4. Honor 7 Lite
 5. Samsung Galaxy A3 (2017)
 6. Apple iPhone SE
 7. Huawein Honor 8 Lite
 8. Huawei P8 Lite
 9. Samsung Galaxy A5 (2017)
 10. Huawei P9 Lite

Elisan myydyimmät kännykät maaliskuussa 2017 (henkilöasiakkaat)

 1. OnePlus 3T
 2. Samsung Galaxy J5
 3. Huawei Honor 7 Lite
 4. Apple iPhone 7
 5. Huawei Honor 8
 6. Apple iPhone SE
 7. Samsung Galaxy A3 (2016)
 8. Microsoft Lumia 650
 9. OnePlus 3
 10. Samsung Galaxy A5 (2016)
 11. Huawei P8 Lite
 12. Apple iPhone 7 Plus
 13. Apple iPhone 6s
 14. Huawei Honor 8 Lite
 15. Samsung Galaxy A5 (2017)

Elisan myydyimmät kännykät maaliskuussa 2017 (yritysasiakkaat)

 1. Samsung Galaxy J5 (2016)
 2. OnePlus 3T
 3. Apple iPhone 7
 4. Samsung Galaxy A5 (2017)
 5. Samsung Galaxy A3 (2017)
 6. Samsung Galaxy Xcover 3
 7. Apple iPhone 6s
 8. Samsung Galaxy S7
 9. Huawei Honor 8
 10. Huawei Y5 II
 11. Huawei Honor 8 Lite
 12. Microsoft Lumia 650
 13. Doro 5517  3G-peruspuhelin
 14. Apple iPhone SE
 15. Samsung Galaxy A5 (2016)

 

Telian (Sonera) myydyimmät kännykät maaliskuussa 2017 (henkilö- ja yitysasiakkaat)

 1. Apple iPhone 7
 2. Samsung Galaxy J5
 3. Huawei Honor 7 Lite
 4. Apple iPhone SE
 5. Huawei Honor 8
 6. Huawei P8 Lite
 7. Samsung Galaxy A3 (2017)
 8. Apple iPhone 6s
 9. Apple iPhone 7 Plus
 10. Samsung Galaxy Xcover 3

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!