Sanele puhelimeen – puheentunnistus myös suomeksi

Suomenkielinen puhe voidaan muuttaa luotettavaksi tekstiksi, lupaa Philips uudella SpeechLive-sovelluksellaan. Sovellus toimii Android- ja Apple-puhelimissa. Puheentunnistus on tarjolla suomen lisäksi ruotsiksi, englanniksi, saksaksi, ranskaksi ja 15 muulle kielelle. 

Philipsin SpeechLive-puheentunnistusohjelma on ollut alkuvuoden koekäytössä joillakin  suomalaisilla yritysjohtajilla juristeilla, tutkijoilla, kirjailijoilla, toimittajilla ja järjestötyöntekijöillä.

”Ahkeralle muistiinpanojen tekijälle sovellus on kätevä yhdistelmä sanelukonetta ja kirjoituslaitetta”, kertoo kirjailija Lasse Lehtinen toteaa. ”Mitä paremmin koneelle artikuloi, sitä valmiimpaa on teksti”, Lehtinen tarkentaa.

Philips SpeechLive perustuu puheentunnistukseen erikoistuneen Nuancen kieliteknologiaan. Siihen perustuva sanelu on ollut käytössä jo useassa suomalaissairaalassa. Sairaalasovelluksen on kehittänyt SpeechLiven maahantuoja Konttorityö.

Nyt vastaava puheentunnistussovellusta myös muille ammattiryhmille. Puhelimeen sanelu muuttuu sovelluksella sähköpostiin tulevaksi tekstitiedostoksi.  Sovelluksessa voi sanella välimerkit ja kappaleenvaihdot mukaan, jotta tekstin jälkitarkastus nopeutuu Konttorityön tiedotteen mukaan entisestään.

Philipsin SpeechLive mahdollistaa myös puheen muuttamisen tekstiksi ruotsin, englannin, saksan, ranskan ja 15 muun kielen avulla. Se ei syrjäytä kirjoittamista, mutta nopeuttaa monia työtehtäviä, Konttorityö selventää tiedotteessaan.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016