VTT pilotoi digipukeutumista

Digitaalisuus mullistaa tekstiilialan muutenkin kuin nettikaupan kautta. Uudenlaisten 3D-tekniikoiden ja palveluiden kautta voidaan tuottaa tulevaisuudessa yksilöllisiä vaatteita nopeasti ja asiakaslähtöisesti.

Digitaalisuuden uskotaan tuovat merkittäviä muutoksia lähitulevaisuuden tekstiili-, vaate- ja muotialalle muun muassa 3D-mallintamisen, älyvaatteiden, robotiikan ja tuotteiden kustomointimahdollisuuksien ansiosta.

VTT tutkii jo uusien digiteknologioiden tarjoamia ratkaisuja, joiden avulla nopeutetaan merkittävästi tuotevalikoimien vaihtuvuutta, lyhennetään tuotekehitystä, vähennetään tuotantokustannuksia sekä edistetään kestävän kehityksen mukaisia valintoja.

”Digitaalisuuden avulla tuotantoa kyetään suuntaamaan kysynnän mukaan entistä tehokkaammin ja myös tuotantomäärät osataan arvioida tarkemmin erityyppisille tuotteille”, korostaa projektipäällikkö Satu-Marja Mäkelä VTT:ltä.

VTT tutkii aluettaTekesin rahoittamassa ” Competitiveness from digitalisation in clothing industry – DICI” -hankkeessa. Tavoitteena on luoda kasvumahdollisuuksia Suomen tekstiili- ja vaateteollisuudelle sekä parantaa yritysten kilpailukykyä kansainvälisillä markkinoilla.

DICI-hankekonsortiossa ovat mukana Finlayson, Masi, Aarila Dots, Momel, NOMO Technologies, Printscorpio, VividWorks ja Voglia. Ensivaiheessa haetaan ratkaisuja erilaisten kustomointipalvelujen konseptointiin sekä teknologioita, joita digimuutoksessa voidaan hyödyntää.

Hankkeessa pilotoidaan uudentyyppisiä palveluja ja ratkaisuja. Ohjelmaan haetaan edelleen yrityksiä. Hanke päättyy vasta joulukuussa 2018.

Kuvituskuva: VTT

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016