Robottiautoille uusi piirialusta

Tulevaisuudessa robottiautojen tulee aistia eri tekniikoin ympäristöä, hallita ajoneuvoa, ja viestiä pilvipalveluiden kanssa. Renesasin vastaus robottiautojen tekniikaksi on uusi Automomy-alusta, jonka avulla voidaan kehittää automatisoidun ajamisen järjestelmiä.

Renesasin uusi R-Auto V3M SoC-piiralustai noudattaa toiminnallisen turvallisuuden ISO26262-standardi ja sisältää videon käsittelykiihdyttimen(IMP-X5-V3M). Piiri on varustettu sisäänrakennetulla kuvasignaalin prosessorilla (ISP).

R-Car V3M järjestelmäpiiri on optimoitu ensisijaisesti käytettäväksi erilaisissa robottiautojen älykameroissa ja Lidar-signaalien käsittelyssä.  Suorittimina R-Car V3M:ssa on kaksi Armin Cortex A53 -ydintä, kaksi reaaliaikaista Cortex R7 lockstep-ydintä ja autojen Autosar-tuen.

 

 

 

Piiri tukee muun muassa LVDS, MIPI-CSI2, CAN-FD, Ethernet AVB ja FlexRay -liitäntöjä.  Piirin laitteistoarkkitehtuuri mahdollistaa myös ASIL-B ja ASIL-C turvallisuuden tasojen toteutuksen. Ratkaisujen tulee toimia luotettavasti ja vaihtaa tietoa muiden osien kanssa ilman virheitä.

Renesas on perustanut uudelle R-Car-alustalle oman yhteisön, jossa on mukana jo lähes kaksi sataa teknologiakumppania. Yhteistyötahot aikovat tuoda piirialustan pohjalta antureita, käyttöjärjestelmiä, konenäön asiantuntemusta ja muita robottiautojen sovelluksia.

Piirialusta tulee tarjolle näytepiireinä vuoden lopulla. Tuotantoon piirin ilmoitetaan tulevan 2019 kesällä.

LISÄÄ: Renesas (LINKKI), Autonomy-alusta (LINKKI), video (LINKKI, Yuotube) ja jakelijat (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016