Airbus valitsi ideafinalistit

Lentokonevalmistaja Airbus on valinnut viisi finalistia opiskelijoille tarkoitetussa Fly Your Ideas -kilpailussa. Finalistitiimien jäsenet edustavat yhdeksää kansallisuutta ja kahdeksaa yliopistoa. Opiskelijat tulevat eri tieteenaloilta. Suomalaisia ei ole mukana.

Mukaan päässeitä ideoita ovat vaihtoehto satelliittikuville, parannettu lentokoneiden rullausjärjestelmä, älykäs lentokoneiden täyttämistapa, uudenlainen säilytystila matkatavaroille ja uusi liiketoimintamalli Airbus-lentokoneelle.

Ideat valittiin yli 350 ehdotuksen joukosta. Finalistit matkustava pian Toulouseen viettämään viikon Airbusin ProtoSpace-tiloissa testatakseen ja visualisoidakseen ideoitaan Airbusin ammattilaisten opastuksella.

Viikon lopuksi opiskelijat esittelevät projektinsa ja kehittämänsä prototyypin kilpailun tuomaristolle. Voittajatiimi saa 30 000 euroa ja toiseksi tullut 15 000 euroa. Palkinnot jaetaan 17.5.2017 Toulousessa.

Ehdotettuja ideoita kilpailuun tuli kaikkiaan 356, 89 eri maasta. Eniten ehdotuksia Intiasta (64 tiimiä), Kiinasta (44 tiimiä), Espanjasta (29 tiimiä), Indonesiasta (24 tiimiä) ja Isosta-Britanniasta (20 tiimiä).

LISÄÄ: Airbus Fly Your Ideas -kilpailu (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!