AutoShanghai 2017: Volkswagenilta uusi konsepti robottiautosta

Volkswagen aikoo tuoda vuoteen 2020 mennessä uuden sähköautomalliston, mutta jo ennen sitä yritys esittelee tulevassa Shangain autonäyttelyssä konseptiversion autonomisesti ajavasta robottiautostaan.  Erikoisuutena siinä on sähköisesti piiloon menevä ohjauspyörä.

Volkswagen esittelee ensi viikolla alkavassa Shangain autonäyttelyssä ensimmäinen täyssähköauto konseptiversion. Uusi konseptiauto on jo kolmas I.D.-perheen jäsen ja seuraa vuonna 2016 Pariisissa esiteltyä I.D.:tä ja Detroitissa 2017 esiteltyä I.D. BUZZia.

Volkswagenin konseptiauto on aiempaa urheilullisempi, interaktiivinen, nollapäästöinen ja nelivetoinen sähköauto.  Kuten I.D.ja I.D BUZZ, tämä konseptiauto voi toimia myös täysin autonomisesti, lupaa Volkswagen tiedotteessaan.

Autonominen ajotoiminto saadaan konseptiautossa aktivoitua painamalla ohjauspyörän keskellä olevaa Volkswagen-logoa. Ohjauspyörä painuu sisään sähköisesti ja muodostaa yhtenäisen osan ohjaamon digitaalisten näyttöjen ja toimintojen kanssa.

Uuden konseptiauton pitäisi pystyä tarkkailemaan ja ennakoimaan ympäristöään ja muita tielläliikkujia laserskannereiden, ultraääniantureiden ja tutkien sekä kameroiden avulla. Uudella konseptiautollaan Wolkswagen haluaa osoittaa kuinka monipuolinen sähköautomallisto Volkswagenilla tulee olemaan vuonna 2020.

LISÄÄ:Auto Shanghai -autonäyttely 21.-29.4.2017 (LINKKI), Volkswagenin konseptiauto (LINKKI, tulossa) ja aiemmat Uusiteknologia.fi:n robottiautouutiset (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016