Elisa tuo lisää vauhtia Uudellemaalle

Elisa parantaa huippunopean kiinteän netin saatavuutta Uudellamaalla. Uuden kuituverkon ja VDSL2-tekniikan avulla voidaan tarjota  uusille alueille jopa sadan megabitin sekuntivauhtia. Elisa kertoo investoivansa vuosittain lähes 200 miljoonaa euroa, josta merkittävän osan verkkoon.

Uuden kuituverkon laajentaminen ja VDSL2-tekniikka mahdollistaa  jmaksimissaan sadan megabitin sekuntinopeuden. kuparijohtoja hyödyntäen.  VDSL2 käyttää tiedonsiirtoon laajempaa taajuusaluetta ja tehokkaampaa signaalinkäsittelyä kuin aikaisempi ADSL-yhteystekniikka.

Nykyisiä kuparijohtoja voidaan lyhentää tuomalla valokuituverkko pientaloalueille. Tekniikoita yhdistelemällä asukkaille voidaan toimittaa internetyhteyksiä VDSL2-tekniikalla jopa 100 Mbit/s-maksiminopeudella. Saatavilla oleva nopeus riippuu asunnon etäisyydestä lähimpään jakokeskukseen.

Elisan uudet tarjottavat maksiminopeudet ovat yhteyspituuden mukaan 30 Mbit/s (vaihteluväli 15-30M), 50 Mbit/s (vaihteluväli 25-50M) ja 100 Mbit/s (vaihteluväli 50-100M). Elisan mukaan monet ADSL-yhteydet ovat korvattavissa nopeammilla VDSL2-yhteyksillä Espoossa, Helsingissä, Inkoossa ja Vihdissä..

Entistä nopeampia yhteyksiä on Elisalla saatavilla jo Espoon Hansakalliolla, Heinäällä, Kauklahdessa, Mankissa, Sunassa, Suvelassa, Tuomarilassa ja Kuurinniityssä. Helsingissä entistä nopeampia yhteyksiä löytyy Haagasta, Pakilasta ja Pirkkolasta. Inkoossa nopeammat yhteydet ovat tarjolla Betesmarkenin ja Ritomtenin alueilla, Vihdissä puolestaan Koivissillassa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!