Virtuaalitekniikka valtasi Hannoverin

Hannoverin messut panostaa entistä enemmän uusimpaan digi- ja verkkotekniikoihin kuvan uuden ajan huoltomiehen tavoin. Perjantaihin asti kestävään megatapahtumaan odotetaan 190 000 kävijää. Näytteilleasettajia on yli 5200 eri puolilta maailmaa. Suomesta mukana on parikymmentä yritystä.

Virtuaalitodellisuus on tänään avautuvilla messuilla esillä voimakkaasti. Virtuaalitodellisuustekniikat ovat esillä Hannoverin messuilla digitaalisen tuotannon (Digital Factory) osastolla.

Useat eurooppalaiset tutkimuslaitokset, kuten Fraunhofer IFF , VRVis and TU München esittelevät tapahtumassa  uudenlaisia VR- ja AR-sovelluksia lääketieteeseen, mekaaniseen suunnitteluun ja tietotekniikkaan. Suomesta hyvin mukana on myös oululainen Augumenta, jolla on tarjota uudenlainen käyttöliittymä teollisuussovelluksiin.

Messujen johtavia teemoja ovatkin älykkäät verkot, energiatehokkuus, hajautettu energiantuotanto ja verkottunut tuotanto. Virallinen slogan on “Integrated Industry – Creating Value”. Sillä halutaan viestittää, että Industry 4.0 (IoT) -teknologiat ja niiden lisäarvo ovat valmiita käyttöönotettavaksi.

Hannover Messe koostuu todellisuudesta useista pienemmistä erikoisosuuksista. Niitä ovat: teollisuusautomaatio ja IT, voimansiirto, digitaalinen tuotanto, energia, paineilma ja tyhjöteknologia, teollinen alihankinta ja sopimusvalmistus sekä tutkimus ja tuotekehitys.

Messuilla on kasvavana teemana myös alan startup-yritykset, jotka esittelevät toimintaansa messujen Young Tech Enterprises -nuorisoalueella.  Tarjolla on innovaatioita 150 yritykseltä, joiden edustajat kertovat yritysten alkuvaiheista messujen Young Tech Enterprises -foorumissa.

Tuotetarjonnassa uudet pienyritykset ovat hyvin myös mukana. Hyvä esimerkki on berliiniläisen Botspotin OptaONE 3D-skanneri (kuvassa). Järjestelmä koostuu 64 eri kamerasta, jotka mukautuvat automaattisesti skannattavan kohteen koon mukaan.

Kamerat kallistuvat sopivaan kulmaan ja suurentavat, antavat nopeita ja eläviä 3D-kuvia. Vastaavantyyppisiä järjestelmiä kehitetään useissa yrityksissä. 3D-digitoinnille odotetaan teollisuuden lisäksi laajenevia markkinoita viihteen lisäksi muotiteollisuudesta.

Suomi yhteisosastolla – Iot hyvin esillä

Messuilla on suorien näytteilleasettajien lisäksi  13 suomalaisyritystä yhteispaviljongissa, josta vastaavat Finpro ja Tekes yhteistyössä BusinessOulun ja Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredean kanssa.

Yhteisosastolla ovat virtuaalitekniikan Augumentan lisäksi esimerkiksi älyratkaisuista tunnettu Distence, reaaliaikaiseen tiedonkeruuseen erikoistunut TreLab ja IoT-ratkaisuja tarjoavat Bittium,  Wapice, Tosibox, SuperIoT, Analytics ja Wirepass sekä älypuhelinten suunnittelija Creoir.

LISÄÄ:  Hannoverin messut (LINKKI) ja Young Tech Enterprises (LINKKI) ja virtuaalitodellisuus tulee avuksi (LINKKI). Linkki Botspotin 3D-skanneriin ja videoesitykseen (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017