MPD2017: Tuotantotapahtuma kerää suosiota

Suomalaisen teollisuuden vetovoima on vahvistunut. Taloussuhdanteen käänteestä kertovat tilastot viennin elpymisestä ja tilausmäärien kasvusta. Kiinnostuksen kasvusta kertoo myös toukokuun lopussa Tampereella järjestettävä Manufacturing Performance Days 2017. Tapahtumaan odotetaan lähes tuhat osallistujaa.

Manufacturing Performance Days 2017 -tapahtuman (MPD) järjestää teollisuuden tutkimushankkeiden toteuttaja Dimecc, joka muodostettiin vuosi sitten koneteollisuuden shok-yritys Fimeccistä ja digitoimijoiden vastaavasta Digilestä.

Yhdistynyt Dimecc on toiminut aktiivisena digitalisoituvan teollisuutemme innovaatioalustana, joka yhdistää teollisuuden, korkeakoulut ja tutkimuslaitokset.

Tampereella järjestettävä valmistustekniikan MPD2017 on Suomi 100-juhlavuoden suurin teollisuustapahtuma. MPD:n kumppanina on ennätyksellisesti lähes 70 organisaatiota Teknologiateollisuudesta Tekesiin ja metalli- ja konealan yrityksistä automaatio- ja it-alueen yrityksiin.

’’Kolmipäiväiseen tapahtumaan jo ilmoittautuneiden määrä ennakoi liki tuhatta osallistujaa, kun kaksi vuotta sitten tapahtumaan osallistui 600 henkeä”, summaa Dimecc Oy:n toimitusjohtaja Harri Kulmala.

Hänen mukaansa tapahtuman kasvu osoittaa myös valmistavan ja digitaalisen teollisuutemme valtaisaa investointihalukkuutta. Yritykset odottavat kuitenkin maan hallitukselta lisäpanostuksia innovaatioiden kehittämiseen.

”Suomi tarvitsee lisää työpaikkoja, investointeja ja innovaatioita. Työpaikat syntyvät kilpailukyvyn kautta ja kilpailukyky kumpuaa innovaatioista’’, sanoo eurooppalaisen teollisuuden kattojärjestö, Orgalimen vetäjä Tomas Hedenborg. Hän on myös suomalaisen automaatioyritys Fastemsin konsernijohtaja.

MPIDEA-palkinto

Tampereen MPD-tapahtumassa 29.–31.5.2017 julkistetaan myös viime marraskuussa julkistettu teollisuuden MPIDEA-kilpailun voittaja. Kilpailun tavoitteena oli luoda 100 000 uutta työpaikkaa Suomeen.

Kilpailuehdotuksia tarkastelee ja voittajan valitsee työministeri Jari Lindströmin johtama tuomaristo, joka edustaa suomalaisen teollisuuden ja talouden huippua. Mukana ovat TEM:n elinkeino- ja innovaatio-osaston ylijohtaja Ilona Lundström, Pron Jorma Malinen, Etlan tutkimusjohtaja Mika Maliranta ja Aalto-yliopiston professori Yrjö Neuvo sekä ohjelmistoyrittäjien Rasmus Roiha ja McKinsey&Companystä.Jussi Hiltunen.

Voittaja pääsee mukaan maailman arvostetuimman konsulttitalon McKinseyn kasvukiihdyttämöön.

LISÄÄ: Manufacturing Performance Days 2017 -tapahtuma (LINKKI),   MPIDEA-kilpailu (LINKKI) ja Dimecc Oy (LINKKI)

Päivitetty 24.4.2017

Kuva: Valmet Automotive on osoittanut Uudessakaupugissa , että teollinen valmistus on Suomessa edelleen voimissaan. Yritys palkkaa koko ajan uusia autontekijöitä tuotannon laajentuessa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017