ABB tuo Watson-älyn tehdassaleihin

ABB tuo IBM:n Watson-tekoälyjärjestelmän kognitiiviset kyvykkyydet tehdassaleihin. Yritykset kertoivat Hannoverissa teollisuusmessuilla aloitavansa strategisen yhteistyön uudenlaisten kognitiivisten teollisuusratkaisuiden kehittämiseksi. IBM:llä oli esillä myös UHD-kameraan perustuva Watson-tarkastusratkaisu.

Watsonin kehittäjä IBM esitteli messuilla Watsonin kognitiivisiin kyvykkyyksiin perustuvan Cognitive Visual Inspection -ratkaisun, jonka avulla teollisuuden tuotannossa tapahtuvia virheitä saadaan karsittua ja laadun tarkastuksiin kuluvaa aikaa lyhennettyä tuntuvasti.

Tulevassa yhteistyössä yhdistetään ABB:n Ability-ratkaisun ja IBM Watson Internet of Things -kyvykkyydet. Kehitettävät ratkaisut eivät tule olemaan yritysten mukaan vain verkkoon liitettyjä järjestelmiä, jotka keräävät dataa. Niiden luvataan olevan kognitiivisia teollisuusjärjestelmiä, jotka hyödyntävät dataa tunnistaakseen ja ymmärtääkseen teh

Kuva: IBM:n Cognitive Visual Inspection auttaa vähentämään yrityksen mukaan tuotantovirheitä 7-10 prosenttia.

ottomia prosesseja, jotta työntekijät voisivat vähentää tarpeettomia työvaiheita.

Watsonin kognitiivisia kyvykkyyksiä tullaan hyödyntämään esimerkiksi vikojen havaitsemiseen reaaliaikaisista tuotantokuvista, joita otetaan ABB:n järjestelmällä ja analysoidaan hyödyntäen IBM Watson IoT for Manufacturing -ratkaisuja.

ABB tulee hyödyntämään Watsonin kyvykkyyksiä ennustettaessa sähköntuotantoa ja -kysyntää perustuen historia- ja säädataan. Näin energialaitokset voivat optimoida älyverkkojen toimintaa ja ylläpitoa, kun tasapainon ylläpitäminen perinteisten ja uusiutuvien energialähteiden välillä on entistä monimutkaisempaa.

ABB-yhteistyön lisäksi IBM esittelee Hannoverissa Watsonin kognitiivisiin kyvykkyyksiin perustuvan Cognitive Visual Inspection -ratkaisun. Se perustuu UHD-kameraan ja Watsonin kognitiivisiin kyvykkyyksiin (kuva).

IBM:n Cognitive Visual Inspection -ratkaisussa tarkka kamera ottaa kuvan tuotantolinjalla olevista tuotteista, jonka jälkeen järjestelmä analysoi kuvasta mahdolliset virheet tarkastajan ohjauksessa. Järjestelmä myös oppii jokaisesta analysoidusta kuvasta ja ohjaajansa osoittamasta virheestä.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017