Fujitsulle ohjelmistorobotiikan osaamiskeskus – Suomi pilotoi

Fujitsu panostaa ohjelmistorobotiikan kehittämiseen perustamalla uuden osaamiskeskuksen Eurooppaan. Osaamiskeskusta johdetaan Tanskasta, mutta sillä on toimintaa myös Suomessa, jossa on muun muassa toteutettu ensimmäiset ohjelmistorobotiikan RPA-pilottihankkeet.

Ohjelmistorobotiikka on tietotekniikan ala, jossa robottimaisesti toimiva ohjelmisto matkii ihmisen tekemää rutiinityötä tietotekniikan avulla. Robotti voi esimerkiksi päivittää valtavan määrän taulukkotietoja virheittä ja murto-osassa siitä ajasta, johon ihminen parhaimmillaan pystyisi. Ohjelmistorobotti myös toimii ihmiseen verrattuna väsymättä 24/7-tyylillä.

”Ohjelmistorobotiikan eli RPA:n avulla voi saavuttaa säästöjä samalla, kun rutiinitöiden hoitaminen tehostuu ja virheet vähenevät”, sanoo kehityspäällikkö Bjarne Rasmussen Fujitsusta.

”On äärimmäisen kiehtovaa ajatella, että ohjelmistorobotit tai vielä hiukan pidemmälle kehitetyt virtuaaliassistentit voivat ottaa hoitaakseen rutiineja ja tuoda joustoa moniin peruspalveluihin”, jatkaa Rasmussen.

Ohjelmistorobotiikan yleisimmät käyttökohteet ovat hallinto ja raportointi, asiakastuki ja muu asiakaspalvelu, aliprosessien yhdistäminen yhdeksi kokonaisuudeksi, raakadatan ja tietojen päivittäminen tietovarastoihin sekä tietysti ylipäätään palvelujen digitalisointi.

Hyvä esimerkki on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (EPSHP) pilottihanke, jossa hyödynnetään ohjelmistorobotiikkaa säännönmukaisesti toistuvissa prosesseissa. lukee esitietolomakkeen ja siirtää tiedot sovittuun turvalliseen säilytyspaikkaan, jolloin henkilöstölle jää enemmän aikaa varsinaiseen potilastyöhön

Fujitsu on tutkinut tekoälyä jo yli 30 vuotta ja jatkaa merkittävää perustutkimusta. Samaan aikaan on kehitetty uusia sovelluksia asiakkaiden käyttöön, esimerkiksi viime syksynä julkistettua AI Zinrai-tekoälypalvelujen kokonaisuutta. Tekoälyn lisäksi Fujitsu investoi lähivuosina merkittävästi myös Euroopassa IoTiin, pilvipalveluihin ja kyberturvateknologioihin.

Kuvituskuva: Shutterstock

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!