Huawein SIM-älykello ja sinivalkoiset unelmat

Huawein myyntiin tullut älykello välittää viestit, vaikka puhelin olisi jäänyt kotiin. Uutuuden lisäksi Uusiteknologia-lehden digidigi-palstalla on esitelty IoT-terästetty sähkömoottoripyörä. Mukana on myös kaksi sinivalkoista teollisuusunelmaa.

Vaikka älykellot eivät ole vielä nousseet huippusuosioon niin ainakin laitevalmistajat uskovat äly- ja terveyskellojen tulevaisuuteen. Urheilukelloilla on omat kannattajansa ja Nokia uskoo terveysalueen kasvuun.

Applen kanssa kisaa myös Huawei, joka toi eilen Suomessa myyntiin uusimman älykellonsa. Se on myös puhelin, jossa on paikka  LTE-kännykkäverkon SIM-kortille. Käyttöliittymänä kellossa on Android Wear 2.0.

Muita uuden Huawein ominaisuuksia ovat kosketusnäyttö, älykäs äänentunnistin ja -ohjaus sekä Android Pay ja NFC- tekniikat. Suorittimena on Qualcommin Snapdragon Wear 2100.

Mittauksia varten älykellossa on useita antureita ja GPS. Kellosta on myös erikoisversio, jonka on suunnitellut Porsche.

Sinivalkoisia unelmia

Suomessa on seurattu viime kuukaudet kahta gigaprojektia, joissa tavoitellaan maailmanluokan teollistamiskohteita. Vaasan seudulle haluttaisiin Teslan Gigafactory ja Salossa selvitetään ihmeputki-Hyperloopia.

Näistä kahdesta realistisemmalla pohjalla on akkutehdas, sillä mukana on  teollisuus- ja elinkeinoministeriö. Ja jos ei Teslan Gigafactorya Suomeen saataisi niin kiinalaisia valmistajia Suomessa sijaitseva akkutehdas voisi kiinnostaa.

Vaikka toteutukset taitavatkin jäädä ideatasolle niin ainakin suomalainen ennakkoluulottomuus saa niistä lisää nostetta. Muita uusia ja erikoisia asioita voit lukea viime viikon lopulla ilmestyneen Uusiteknologia-lehden Digidigi-palstalta.

LISÄÄ: Uusiteknologia 1/2017 sähköisenä näköislehtenä (LINKKI, luettavissa ilmaiseksi verkossa)

Kuva: Huawei

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!