Suomalaistehdas tekee katostaan aurinkovoimalan

Biolan-konserniin kuuluva Favorit Tuote muuttaa Euran muovitehtaansa katon aurinkovoimalaksi. Paneelien pinta-ala on 475 neliötä, ja voimalan huipputeho 80 kilowattia. Aurinkoenergialla valmistetaan muun muassa Biolanin kompostoreita ja kuivakäymälöitä.

Aurinkovoimalan toteuttaa Biolan Groupiin kuuluva tytätyhtiö Biolan Ekoasuminen, joka on erikoistunut ympäristökulujen vähentämiseen ja asumiskulujen säästämiseen asuinrakentamisessa.

Tehtaan loputkin aurinkopaneelit asennetaan tehtaan kattorakenteiden päälle huhtikuun aikana. Vihreät arvot näkyvät tehtaalla siinäkin, että osa muovitehtaan sähköstä tuotetaan jo nyt yhtiön omalla tuulivoimalalla (kuvassa).

”Voimalan energiantuotantoa seuraamme internetistä”, kertoo Favorit Tuote Oy:n toimitusjohtaja Kaj Paavola.

Aurinkovoimala moninkertaistaa tuotannon luontoystävällisyyden ja omavaraisuuden. ’’Luonnollisesti oma aurinkoenergia tekee muovituotteistamme entistäkin vihreämpiä’’, Paavola iloitsee.

Aurinkopaneeleilla päällystettävä Euran tehdas on pitkälle automatisoitu. Favorit on Biolan-konserniin kuuluva muoviin erikoistunut teollisuuden sopimusvalmistaja.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!