Tekes jakoi 467 miljoonaa euroa – listalla 100 suurinta

Tekesin rahoitus on parina viime vuonna pienentynyt eikä hallituksen uudetkaan päätökset nosta rahoitusta aiemmalle tasolle. Tuoreessa Uusiteknologia-lehdessä on listattuna viime vuoden sata suurinta tutkimusrahoituksen saajaa.

Voit lukea lehden veloituksetta nettiselaimellasi. (LINKKI)

Tekes jakoi viime vuonna yrityksille 369 miljoonaa euroa, korkeakouluille ja tutkimuslaitoksille 98 miljoonaa euroa joko avustuksina tai lainoina. Kokonaismäärä oli kaikkiaan 467 miljoonaa euroa 3 760 projektiin.

Korkeakouluista viime vuonna eniten tutkimustukea sai Aalto yli kymmenellä miljoonaalla eurolla, kakkosena Lappeenranta lähes kahdeksalla ja kolmantena Oulun yliopisto 7,5 miljoonalla eurolla. Helsingin ja Jyväskylän yliopiston tutkimusrahoitus oli kuuden miljoonan euron luokkaa.

Viime viikolla ilmestyneessä Uusiteknologia 1/2017 -lehdessä on listattuna sadan suurimman tukea saaneen suomalaisyrityksen tiedot. Lista on vuoden 2016 aikana maksetuista tukisummista. Esimerkiksi Nokialle myönnettiin vuonna uutta tukea 5,36 miljoonaa euroa.

Osalla on myönnetty myös Tekesin lainarahoitusta ja kaikki myönnetyt eivät nostaneet vuonna 2016 avustustaan.

LISÄÄ: 100 suurin tutkimustuen saajaa on listattu Uusiteknologia 1/2017 artikkelissa ”’Tutkimus kirittämään vientiä”, sivulta 44 alkaen. (LINKKI, luettavissa veloituksetta sähköisenä näköislehtenä). Listan luvut ovat vuonna 2016 maksettuja tukia.

LISÄÄ: Tekesin myöntämät tuet 2010-2016 (LINKKI)  ja maksamat tuet 2010-2016 (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!