Kännykät lipesivät käsistä vappuna – huollot kiireisinä

Vappu näkyi matkapuhelinhuolloissa selkeänä kysyntäpiikkinä. Esimerkiksi Elisan Fonumilla huoltoja tehtiin vapun jälkeisenä tiistaina lähes kolmannes normaaliviikonloppua enemmän.

’’Juhlapyhät luovat yleisesti kasvua huoltomääriin, mutta vuoden 2017 vappu aiheutti tavallistakin kovemman piikin, etenkin pääkaupunkiseudulla. Ilmeisesti sää suosi juhlijoita’’, vaikka ennusteet lupasivat jotain ihan muuta, kertoo Fonumin toimitusjohtaja Jussi Lehmuskallio.

Juhlijoilla tipahtelivat erityisesti Applen kännykät, joita korjataan muutenkin runsaasti. Fonumin huhtikuun korjatuin laite oli iPhone 6 ja etenkin iPhone 6 -puhelimen näyttö.  Applen laitteet ovat listan kärjessä, mutta ne ovat myös suosituimpia markkinoilla.

’’On selvää, että meille päätyy huoltoon niitä laitteita, joita kuluttajat eniten ostavat. Samsungin A- ja J –sarjan puhelimien suosio näkyy kasvaneina huoltomäärinä. Kuin myös Samsung Galaxy S -sarjan puhelimet, eritoten Galaxy S6- ja S7  -sarja’’, arvioi Lehmuskallio.

Hänen mukaansa pienoisena yllätyksenäon tullut se, että ihmiset ovat valmiita vaihtamaan uuden näytön alle 200 euroa uutena maksaviin laitteisiin. Fonum huoltaa kuukausittain yli 15 000 laitetta, 28 –toimipisteessä.

’’Kasvatamme koko ajan huoltomallistoamme ja tällä hetkellä korjaammekkin yli 60 eri puhelin -ja tablettimallia eri merkeiltä’’, Lehmuskallio sanoo.

Fonumin korjatuimmat laitteet huhtikuussa 2017

  1. Apple iPhone 6
  2. Apple iPhone 6S
  3. Apple iPhone 5S
  4. Apple iPhone 6 Plus
  5. OnePlus 3
  6. Samsung Galaxy S7 Edge
  7. Apple iPhone 7
  8. Apple iPhone 5
  9. Huawei / Honor 8
  10. Huawei / Honor 7

Kuvat: Fonum

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!