Uutuuslaturi rankkoihin olosuhteisiin

Ruotsalainen Ctek on tuonut uudet i-sarjan akkulaturit. Ne on suunniteltu teollisuuden 24 voltin akkuja varten. Niitä voidaan käyttää ajoneuvoissa tai sijoittaa pysäköinti- tai huoltotiloihin. Laturit ovat IP64-suojattuja ja koteloltaan täysin suljettuja.

Ctekin uudet I2420 (20A, 24V) ja I2440 (40A) -laturit on kehitetty valmistajan mukaan vastaamaan teollisen sektorin erityistarpeita ottaen huomioon etenkin vaativa toimintaympäristö, korkea hyötysuhde, turvallisuus ja joustavuus.

”Jos akkua ei säännöllisesti ladata sataprosenttisesti täyteen, sen kapasiteetti ja elinikä lyhenevät rajusti. Tämä johtuu akun liiallisesta sulfatoitumisesta ja akkuhapon kerrostumisesta” kommentoi Ctekin Integrated Solutions -osaston liiketoimintajohtaja Marcus Olofsson.

Akku on teollisen ajoneuvon sydän. Vaatimukset painoa, tilantarvetta ja ajoneuvon toimintaympäristöä kohtaan ovat johtaneet siihen, että akut ovat pienenemässä ja niiden säännöllisen lataamisen tarve kasvaa.

Ctekin ’Resonant Converter’-muuntajateknologia synnyttää suuria määriä virtaa 94 prosentin hyötysuhteella. Näin saavutetaan optimaalinen lataustulos mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Uudet I2420- ja I2440-laturit elvyttävät ja lataavat automaattisesti jopa 0,5 voltin tasolle syväpurkautuneita akkuja käyttämällä erityistä latausalgoritmia.

Uusissa latureissa on akkutyypin, -koon ja ajoneuvon käytön mukaan valittavat latausohjelma. Molemmilla latureilla voi ladata kaiken tyyppisiä 24V-akkuja, mukaan lukien normaalit neste- ja märkäakut, Kalsium (Ca/Ca), Gel, AGM, EFB ja Litium LIFePO4.

Laturien drive-off-suojaus varmistaa, ettet voi käynnistää ajoneuvoa, jos se on kiinni laturissa. Vääränapaisuussuojaus, ylijännitesuojaus ja sisäänrakennettu lämpöanturi tekevät laturista turvallisen akulle, ajoneuvolle ja käyttäjälle. Ledivalot osoittavat akun lataustason, jotta tiedät, milloin on latauksen aika.

Lisävarusteena on saatavissa erillinen ledijohto siltä varalta, että laturi on vaikeasti nähtävässä tai saavutettavassa paikassa. Molemmat yksiköt tallentavat 200 viimeisintä yksittäistä lataussykliä, mukaan lukien keskeneräiset syklit, jotka laite voi purkaa tarvittaessa analysoitaviksi.

Ctekin uusissa I2420- ja I2440-latureissa on hitsattu kotelo, joka tekee laitteesta täysin suljetun. Laturin kotelo on rakennettu mustasta, eloksoidusta alumiinista, ja ne ovat veden- ja pölynkestäviä (IP64).

LISÄÄ: Ctek (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017