Teknologiaosaajia tulossa lisää – hakijamäärät kasvussa

Tekniikan alan vetovoima yliopistoissa kasvanut. Yhteishaussa alalle määrä nousi lähes kaikissa tekniikan alan yliopistoissa. Tekniikka on yhteiskunnan muutosvoima, ja vahva teknologiaosaamisen on elinehto maan menestykselle ja uudistumiselle.

Tekniikan alan ensisijaisten hakijoiden määrä yliopiston kasvoi suomalaisyliopistoissa noin 13 prosenttia edellisvuodesta. Ensisijaisten hakijoiden määrä tekniikan alalle nousi Aalto-yliopistossa noin 11, Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa noin 7  ja Tampereen teknillisessä yliopistossa noin 23 prosenttia.

Tekniikka on yhteiskunnan muutosvoima, ja teknologiaosaamisen korkea taso on elinehto Suomen menestykselle ja uudistumiskyvylle. Vireää startup-kenttää dominoi tekniikan innovaatioihin perustuva liiketoiminta, ja digitalisaatio levittäytyy nopeasti kaikille yhteiskunnan alueille.

”Suomen viennistä valtaosa perustuu insinööriosaamiseen. On huolehdittava, että Suomella on riittävästi korkeaa osaamista, jotta tuotekehitys ja asiantuntijapalvelut eivät karkaa ulkomaille”, toteaa Tampereen teknillisen yliopiston vararehtori Petri Suomala.

Teknologia-alan diplomi-insinöörien työllisyyskehitys näyttää valoisalta. Teknologiateollisuuden yritykset rekrytoivat vuosittain noin 15 000 tekniikan korkeakoulutettua. Esimerkiksi TEKin tuoreen selvityksen mukaan vuonna 2016 diplomi-insinööriksi tai arkkitehdiksi valmistuneista lähes 70 prosentilla oli työpaikka jo valmistuessaan.

Kuva: Aalto-yliopiston opiskelijoita Aalto-1-sateliittin parissa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017