Nokia vähentää – Oulun tukiasematehdas säästyy

Nokia vähentää Alcatel-Lucent-kaupan jälkimainingeissa Espoosta, Oulusta ja Tampereelta jopa 200 työntekijää. Vähennyksistä kaksikolmasosaa kohdistuu Espooseen. Oulun tukiasematehdas ei kuulu julkistettujen suunnitelmien piiriin.

Nokia ilmoitti jo viime vuoden toisen neljänneksen tulosjulkistuksensa yhteydessä tavoittelevansa 1,2 miljardin euron vuotuisia kokonaiskustannussäästöjä maailmanlaajuisesti vuoden 2018 aikana. Nyt Nokia on kutsunut henkilöstönsä edustajat Suomessa viikon päästä 11.5.2017 alkaviin yhteistoimintaneuvotteluihin. ’

’Muutosohjelmamme on maailmanlaajuinen, joten suunnitellut toimenpiteet koskettavat myös Suomea’’, sanoo Nokian Suomen maajohtaja Tommi Uitto. Yt-neuvottelut koskevat pääosaa Nokian verkkoliiketoiminnan liiketoimintaryhmistä ja tukitoiminnoista, ja ne kohdistuvat yhtiön kaikkiin toimipaikkoihin Suomessa.

Suunnitelluista jopa 200 henkilön vähennyksistä 75 prosenttia arvioidaan kohdistuvan Espooseen ja loput jakautuvat lähes tasan Ouluun ja Tampereelle. Suurimman osan suunnitelluista vähennyksistä arvioidaan toteutuvan vuoden 2017 loppuun mennessä.

’’Pääkonttorimme sekä kolme tärkeää tutkimus- ja kehityskeskusta on edelleen Suomessa, ja panostamme Suomeen jatkossakin’’, Uitto vakuuttaa. Osana neuvotteluja Nokia aikoo ehdottaa irtisanottaville Bridge-tukiohjelmaa, joka vastaisi aiemminkin henkilöstövähennysten yhteydessä onnistuneesti käytettyä ohjelmaa.

Nokialla on Suomessa noin 6 100 työntekijää.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017