Virtuaalitekniikan kiihdyttämö realisoituu

Elokuvayhtiö Nordisk Filmin ja japanilaisen peliyhtiö gumin Suomeen sijoittuva virtuaalitekniikan VR/AR-kiihdyttämö realisoituu. Siihen haetaan pohjoismaisia VR/AR-startup-yrityksiä. Ohjelman alkuvaiheen investointi on kaksi miljoonaa euroa.

Suomalainen peli- ja VR-osaaminen eivät ole jääneet huomiotta maailmalla. Pörssinoteerattu japanilainen peliyhtiö gumi ja Nordisk Film  julkistivat maaliskuussa perustavansa Helsinkiin sijoittuvan yhteisyrityksen sekä VR /AR-teknologiayhtiöitä kiihdyttävän kehitysohjelman.

Nordic VR Startupsin tavoitteena on löytää lupaavia pohjoismaisia VR:ään ja AR:ään erikoistuneita kasvuyrityksiä, tarjota näille rahoitusta ja auttaa näitä saavuttamaan globaalit markkinat. Nordic VR Startups sijoittaa, mentoroi ja avaa yhteyksiä maailmalle

’’Kiihdyttämön sijoittaminen Helsinkiin oli loogista VR- ja AR-osaamiseen nähden”, sanoo gumi Incin toimitusjohtaja ja yksi Nordic VR Startups -ohjelman perustajista Hironao Kunimitsu. Pohjoismaista on tullut hänen mukaansa paljon luovaa ja teknistä osaamista.

Nordic VR Startups sijoittaa ohjelmaan valituille yrityksille pääomaa 100 000 euroon asti, ja lisäksi tukee näitä niin työtilojen kuin mentoroinnin osalta. Mukana ovat muun muassa Supercellin Mikko Kodisoja, Slushin Peter Vesterbacka, NF Gamesin Martin Walfisz ja Umbran Sampo Lappalainen.

Nordic VR Startups johdossa toimivat gumi Inc.in toimitusjohtaja Hironao Kunimitsu, pelialan sarjayrittäjä ja -sijoittaja Harri Manninen sekä Nordisk Filmin Suman Rath. Ohjelmapäälliköksi on nimitetty Jenni Ahlapuro, joka on aiemmin toiminut teknologiayhtiö Umbran viestintäjohtajana.

Nordic VR Startups osallistuu Helsingissä 3.-4.5.2017 järjestettävään Arctic 15 ja 5.5.2017 pidettävään X Reality Day -tapahtumaan. Nordic VR Startups järjestää muitakin tapahtumia ja tapaamisia yhdessä yhteistyökumppaninsa FIVR:n (Finnish Virtual Reality Association) kanssa.

Varsinainen Nordic VR Startup-ohjelma käynnistyy kesän aikana ja kulminoituu Slushin yhteydessä järjestettävään demopäivään loppuvuodesta. Yritykset voivat lisäksi hakea tukea ohjelman viralliselta partnerilta Tekesiltä.

LISÄÄ: Nordic VR Startup (LINKKI)

Kuva: Sony

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017