Kännykkäyhtiö aktivoi – suomalaisopiskelijoita Kiinaan

Kiinalainen tietoliikennejätti Huawei hakee vuosittain jopa kymmenentuhatta yliopisto-opiskelijaa tutustumaan yhtiön pääkonttoriin Pekingissä. Opiskelijaohjelma on myös rekrytointikanava Huaweille. Suomesta on haussa kymmenen aktiivisinta.

Tietoliikenneyhtiö Huawei käynnistää jo toista kertaa Suomessa haun kansainväliseen Seeds for the Future -opiskelijaohjelmaansa. Kymmenellä tieto- ja viestintäteknologiaa tai vastaavaa alaa opiskelevalla yliopisto-opiskelijalla on mahdollisuus matkustaa kahdeksi viikoksi Huawein vieraaksi.

Matkan ensimmäinen viikko vietetään kiinan kielen ja kulttuurin parissa Pekingissä ja toinen Huawein kotikampuksella Shenzhenissä. Viime vuonna matkaan lähti kymmenen suomalaisopiskelijaa kuudesta eri yliopistosta. Kokemukset ja saatu palaute ohjelmasta ovat olleet hyvin positiivisia.

Vuosittain ohjelmaan kutsutaan lähes 1 000 opiskelijaa eri puolilta maailmaa. Kahden viikon tutustuminen voi johtaa myös rekrytointiin. Kaikkiaan Huawei palkkaa vuosittain jopa 10 000 vastavalmistunutta tai juuri valmistumassa olevaa opiskelijaa, mikä on enemmän kuin yksikään muu toimija alalla.

Huawein opiskelijaohjelmaan on osallistunut jo yli 2 700 yliopisto-opiskelijaa, ja pelkästään Euroopasta ohjelmaan on päässyt viimeisen kuuden vuoden aikana satoja opiskelijoita peräti 27 eri maasta. Vuonna 2016 ohjelmaan osallistui 80 eri opiskelijaryhmää yli 70 maasta. Suomi osallistui ohjelmaan ensimmäistä kertaa syksyllä 2016.

TAUSTAA:Huawei on kova kilpailija Nokialle ja Ericssonille

  • Kiinalainen Huawei työllistää maailmanlaajuisesti yli 180 000 henkilöä, joista T&K-keskuksissaan ympäri maailman yli 75 000 insinööriä.
  • Huawein Euroopan 9 900 työntekijästä 1 200 työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa.
  • Yrityksellä on tutkimuskeskus Suomessa, Ruotsissa, Belgiassa, Ranskassa, Saksassa, Irlannissa, Italiassa ja Iso-Britanniassa sekä lukuisia innovaatiokeskuksia yhteistyössä tele- ja ICT-alan partnerien kanssa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017