Telia suunnittelee 5G-yhteyksiä jääkiekkoon

Jääkiekko-otteluiden seuraamiseen on tulossa isoja muutoksia lähivuosina. Sanomien luovuttua liigajääkiekon lähetysoikeuksista, ne siirtyvät teleoperaattori Telialle vuodesta 2018 alkaen. Telia aikoo tuoda liigahalleihin vuosikymmenen loppuun mennessä nopeat 5G-palvelut.

Sonerana aiemmin Suomess atunnettu Telia on suomalaisen jääkiekkoliigan uusi mediakumppani kaudesta 2018–2019 alkaen. Solmittu sopimus on kestoltaan kuusivuotinen. Vuoden päästä Telia tuottaa ´tv-sisällöt, näyttää liigaottelut suorana ja tuottaa muuta sisältöä liigakiekosta.

Tv-sisällön lisäksi Telia aikoo panostaa myös ottelutapahtuman kehittämiseen yhdessä Liigan ja seurojen kanssa. Esimerkiksi 5G-yhteydet Telia ilmoittaa tuovansa liigahalleihin jo vuosikymmenen loppuun mennessä. 5G tulee halleihin rikastamaan katsojakokemusta.

Telia on tuomassa 5G-palvelut Helsinkiin vuonna 2018. Kuvassa 5G Areenan toimitusjohtaja Aki Riihilahti kokeilee VR-silmikkoa.

Entistä nopeampi, lähes reaaliaikaisesti toimiva verkko, virtuaalinen todellisuus ja esineiden internet tuovat Telian mukaan uudenlaisia mahdollisuuksia. Sen avulla voidaan laajentaa suurten yleisötilaisuuksien katsojakokemusta sekä paikan päällä että mobiililaitteiden välityksellä otteluita seuraaville.

”Saamme Teliasta partnerin, jolla on näkemystä ja resursseja vahvistaa televisioinnin ja ottelutapahtumien lisäksi Liigan seuraamista ja fanitusta muilla digitaalisilla alustoilla”, kertoo Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi.

Hieman samoja ideoita oli myös kuukausi sitten julkistetussa Telian ja Töölön jalkapallostadion yhteistyösopimuksessa. Siinä Finnair- ja Sonera-stadiona aiemmin tunnetun Töölön jalkapallostadionin nimeksi tuli 5G Areena. Taustalla on halu rikastaa  katsojakokemusta 5G:n lisäksi vaikka erilaisten virtuaalitekniikan tai lisätyn todellisuuden (kuvassa) tekniikoiden avulla.

”Tulevaisuudessa teknologian huikeat mahdollisuudet, kuten virtuaalinen todellisuus ja esineiden internet vievät suuria yleisötilaisuuksia kokonaan uudelle tasolle”, sanoi 5G Areenan julkistuksen yhteydessä Telian CDO Jani Engberg.

Aloituskuva: Telia/Liiga/Mikko Pylkko.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017