Suomalainen tietokantaohjelmisto sai rahoitusruiskeen

Suomalainen avoimen lähdekoodin tietokantaohjelma MariaDB on saanut Euroopan investointipankilta 25 miljoonan euron rahoituksen. MariaDB:llä on selkeä rekrytointitarve erityisesti Suomessa, jossa yritys aikoo palkata lähitulevaisuudessa tietokantoihin erikoistuneita kehittäjiä.

Rahoituksella on tarkoitus edistää MariaDB:n tuotekehitystyötä, jotta yritys pystyy palvelemaan kasvavaa kansainvälistä suuryritysasiakaskuntaansa. Lisäksi sillä tehostetaan yrityksen myynti- ja markkinointitoimintaa Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa.

Kyseessä on suurin kasvurahoitus, jonka EIP on myöntänyt millekään yritykselle Pohjoismaissa.

Tietokantamarkkinoilla on käynnissä suuri murros, jossa MariaDB:n kaltaiset uudet toimijat mullistavat alan perinteisiä toimintamalleja nykyaikaisilla, avoimeen lähdekoodiin perustuvilla ratkaisuilla ja haastavat itseään isompia kilpailijoita.

Avoimen lähdekoodin tietokantoja otetaan jatkuvasti käyttöön eri puolilla maailmaa: esimerkiksi Telefónican, DBS Bankin ja Teleplanin kaltaiset suuryritykset tavoittelevat säästöjä ja modernisoivat liiketoimintaansa suunnittelemalla it-infrastruktuuriaan uudestaan.

Euroopan investointipankki EIP:n lisäksi MariaDB:n taustalla on useita pääomasijoittajia, kuten Intel Capital, California Technology Ventures, Runa Capital, Suomen Teollisuussijoitus, SmartFin Capital sekä OpenOcean. EIP:n rahoitukseen liittyvässä taustatyössä MariaDB:n rahoitusneuvonantajana on toiminut Grannenfelt Finance.

TAUSTAA: Markkina muuttuu ja kasvaa

Markkinatutkimusyhtiö IDC on arvioinut maailmanlaajuisessa ennusteessaan  tietokantamarkkinoiden ylittävän 50 miljardin dollarin rajapyykin vuonna 2017.  Vielä vuonna 2015 markkinoiden arvo oli 40 miljardia dollaria.

Gartnerin arvion mukaan taas yli 70 prosenttia uusista yritysten sisäisistä sovelluksista kehitetään avoimen lähdekoodin tietokantojen päälle, ja puolet olemassa olevista kaupallisista tietokannoista vaihdetaan avoimeen lähdekoodiin vuoteen 2018 mennessä.

Kuva: IBM

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017