Tampere hakee kasvua teollisuusälystä

Tampereen seudun teollisuudesta halutaan entistä älykkäämpää. Tärkeimmät osaamiskärjet ovat älykäs valmistus, teollinen internet tuotteissa sekä koneoppiminen. Tampereen kaupungin Smart Tampere -ohjelman älykkään teollisuuden teemaa vetää innovaatioyhteisö Dimecc.

Tampereen älykäs teollisuus -teema pyrkii aktivoimaan Tampereen seudun teollisuusyrityksiä kasvua ja kansainvälisyyttä luoviin kehityshankkeisiin. Erityisesti halutaan korostaa yhteistä kehittämistä (co-creation), kokeilukulttuuria ja yhteistyötä eri tutkimus- ja oppilaitosten kanssa.

”Tampere on koneenrakennuksen Piilaakso. Se on mainio ympäristö toteuttaa julkisen sektorin tavoitetta – viennin ja työpaikkojen lisäämistä – EU-mittakaavassa edistykselliseksi todetulla yksityissektorivetoisella co-creation-osaamisellamme”, sanoo Dimeccin toimitusjohtaja Harri Kulmala. Tutkimusyhteisö on valittu vetämään Smart Tampere -ohjelman teollisuusosuutta.

Digimurroksen mahdollisuuksien hyödyntäminen edellyttää yrityksiltä entistä aktiivisempaa tutkimus-, tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa.  Tampereen älykkään teollisuus -teeman käynnistysvaiheen pääsisällöt ovat älykäs valmistus (Smart production), teollinen internet tuotteissa (Connected products) ja koneoppiminen (Machine learning).

Digitalisointi ja teollinen internet muuttavat lähitulevaisuudessa teollisuuden tuotantoratkaisuja, tuotteita ja kilpailua kiihtyvällä vauhdilla. Tämä luo nopeille omaksujille kasvu- ja kansainvälistymismahdollisuuksia.

TAUSTAA: Smart Tampere on Tampereen kaupungin elinvoimaohjelma, jonka tarkoituksena on nostaa Tampere kansainvälisesti tunnetuksi kestävän ja älykkään kaupunkikehityksen ympäristöksi.

Kuva: Satamien lastinkäsittelylaitteita valmistava Cargotecillä on Tampereellla tutkimus- ja tuotekehityskeskus.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017