Video: Tieliikenne automatisoituu

Tieliikenteen automaatiokehitys on lähtenyt lentoon.  Tieliikenteen automaatio -seminaari keräsi Finland-talolle 200 osallistujaa. Katso videolta päivän puheet ja esityskalvot. Mukana on uusinta tietoa autonomisten robottiautojen kehityksestä.

Viranomaisten, tutkimuslaitosten ja yritysten yhteistyö tulee olemaan avainasemassa tieliikenteen automaatiokehityksessä ja suunnitteilla onkin uudenmallisen yhteistyöverkoston perustaminen.

”Tieliikenteen automaatiossa on menossa totaalinen muutos eikä suvantovaihetta ole näköpiirissä”, tiivistää Trafin tieliikennejohtaja Marko Sillanpää automaatiokehityksen kulkua Finlandia-talolla Trafin tieliikenteen automaatio -seminaarissa.

Tapahtumassa on puhujia viranomaisten lisäksi alan yrityksistä. Yksi kiintoisimpia oli Metropolian Harri Santamalan esitys autonomisten ajoneuvojen haasteista talviolosuhteissa.

Tapahtuma oli järjestetty, koska tieliikenteen automaatioon panostamisessa tarvitaan Trafin mukaan joustavuutta ja uudenlaista ajattelua sekä mahdollistamista viranomaisten puolelta. Myös automaattiajamisen sovittaminen samalle tieverkolle perinteisten autojen ja muiden tiellä liikkujien kanssa tuo oman haasteensa.

”Erilaiset kokeilut ovat olennaisia automaatiokehitykselle ja meidän tulee panostaa myös niihin, jotta tieliikenteen automaatiokehitys tulee jatkossa palvelemaan myös suomalaisia toivotusta näkökulmasta. Meille oman haasteensa luovat pohjoiset sääolosuhteet ja tarvitsemmekin täsmätietoa, jotta pystymme vaikuttamaan myös alan kansainväliseen sääntelyyn”, toteaa Sillanpää.

Automatisoituvan tieliikenteen turvallisuustiedon ympärille suunnitteilla verkosto

”Tärkeintä on kuitenkin löytää ensin yhteinen tahtotila, josta kaikki hyötyvät. Verkoston toimivuuden kannalta toimijoiden oma turvallisuustieto ja sen jakaminen ja hyödyntäminen yhteiseksi hyväksi onkin olennaista”, summaa Sillanpää.

LINKKI: Seminaarin 9.5.2017 klo 9.00-14.30  (nettivideot ja esityskalvot) ja kuvia twitter-viesteissä  (LINKKI)

Päivitetty 10.5.2017. Nettivideot ja esityskalvot katsottavissa!

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016

 

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017