Video: Microsoftilta uusia työkaluja IoT-kehitykseen

Microsoft aikoo panostaa entistä enemmän IoT- ja tekoälyratkaisujen kehittämiseen. Seattlessa eilen alkaneessa ohjelmistokehittäjien Build 2017 -tapahtumassa toimitusjohtaja Satya Nadella demosi esikuntineen uusia Azure- ja tekoälypalveluitaan ja -ohjelmistojaan. Katso nettivideona tapahtuman koko tarjonta

Microsoftin Build 2017 -kehittäjätapahtumaan. Avauspuheenvuorossaan Nadella uskoo, että uudet työkalut ja palvelut auttavat kehittäjiä modernisoimaan olemassa olevia sovelluksia sekä rakentamaan entistä älykkäämpiä sovelluksia kaikille alustoille.

Microsoft julkisti tapahtumassa Azuren uusia data- ja pilvipalveluita sekä tekoäly- ja Azure-palveluita. Tapahtumassa yhtiö esitteli myös uusia data-, IoT- ja tekoälypalveluita, jotka on suunniteltu kaikkialla läsnä olevaa laskentaa ja ympäröivää älyä ajatellen.

Microsoft esitteli tapahtumassa, miten se kohtaa kehittäjiä siellä missä he ovat, ja miten Microsoft heitä avittamaan uusilla Microsoft Azure- ja Visual Studio -palveluilla ja -työkaluilla. Esimerkiksi Azure IoT Edge tuo pilven jokaiselle kehittäjälle sekä työkalut jokaista alustaa ja laitetta varten

Microsoftin Azure Cosmos DB on suunniteltu pyörittämään globaaleja pilvipalveluita ja dataintensiivisiä sovelluksia aina esineiden internetistä tekoälyyn ja mobiilipalveluihin. Kyseessä on yrityksen mukaan alan ensimmäinen globaalisti hajautettu multimodaalinen tietokantapalvelu.

Azure SQL -tietokantaan lisätyt MySQL- ja PostgreSQL-osuudet antavat Microsoftin mukaan kehittäjille entistä enemmän vaihtoehtoja ja joustavuutta.  Tuki on lähes jokaisella alustalla nyt julkistetun Azure Service Fabric Windows Server Container -tuen myötä.

Uusi Visual Studio 2017 -kehitysympäristö on Mac-tietokoneille, minkä avulla kehittäjät voivat tehdä saumattomasti töitä Windows- ja Mac-ympäristöissä.

Tekoäly kiinnostaa – reaaliaikaista kielenkääntöä

Microsoft kertoi tapahtumassa myös visiostaan laajentaa ihmisen kekseliäisyyttä älykkäällä teknologialla, tuomalla tekoälyn jokaiselle kehittäjälle. Uudet kognitiiviset palvelut, kuten Microsoft Bot Frameworkissa tarjoavat yrityksen mukaan edistysaskeleet syväoppimisessa, jatkuva tekoälyn integrointi yhtiön tuotteisiin ja palveluihin.

Microsoft lisäsi uusia palveluja alan laajimpaan kognitiivisten palvelujen valikoimaan. Nyt kehittäjille on tarjolla 29 eri palvelua ainutlaatuisilla räätälöintivaihtoehdoilla. Uusiin palveluihin lukeutuvat Bing Custom Search, Custom Vision Service, Custom Decision Service sekä Video Indexer. Uusi PowerPoint-lisäosa Presentation Translator. Sen avulla voi kääntää esityksiä reaaliaikaisesti useille kielille esityksen aikana.

Azure Batch AI Training on uusi, vielä julkistamaton Azure-palvelu, jonka avulla kehittäjät ja datatieteilijät voivat määritellä ympäristön ja ajaa malleja usealla prosessorilla, usealla grafiikkaprosessorilla ja ennen pitkää myös FPGA-piireillä. Näin voidaan toteuttaa tuotteita entistä tiukemmin.

Microsoft demonstroi, miten useat Microsoftin tuotteet ja palvelut, kuten Dynamics 365, Office 365, Microsoft Teams, Cortana Skills, Microsoft Graph ja Sentiment Analysis, tullaan tämän vuoden aikana integroimaan myyntikokemusalusta Tactiin, joka tekee mistä tahansa internetiin kytketystä laitteesta tekoälyllä varustetun virtuaalisen myyjän.

LISÄÄ: Microsoft Build 2017 (LINKKI) ja tapahtuman esitykset ja nettivideot 1.-3 päivä (LINKKI).

Päivitetty videolinkit 12.5.2017.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!