Yle: Akkutehdas Uudenkaupungin autotehtaan kylkeen

Valmet Automotive haluaa osille sähköautojen kasvusta, kertoo Ylen nettiuutiset. Uudenkaupungin autotehtaan kylkeen rakennetaan jo pienen volyymin akkutehdasta.  Yritys valmistaa kuvan akkupaketit tamperelaisen Avant Tecnon e6-sähköpyöräkuormaajaan.

Sähköakut ja autojen kokonaisvaltaiset suunnittelupalvelut turvaisivat Ylen mukaan autotuotantoa, jos sopimusvalmistus notkahtaisi. Siksi yritys on panostanut paljon juuri sähköautojen tekniikoiden kehitykseen. Yritys on ostanut myös suunnitteluyrityksen Saksasta. Taustaomistajaksi on tullut kiinalaisyritys Contemporary Amperex Technology Limited (CAT), joka valmistaa akkuja.

Yleisradion mukaan autotehtaan kylkeen rakennetaan parhaillaan litium-sähköakkujärjestelmiin keskittyvää uutta laitosta. Akkutehtaassa valmistetaan räätälöityjä piensarjoja ja prototyyppejä. Aluksi tuotantomäärä on noin tuhat akkua vuodessa.

”Meillä on aika suuret suunnitelmat sähköautojen akkujen suhteen. Tehdas tekee pääsääntöisesti hienostunutta jäähdytystä vaativia litium-akkuja ja akkujen ohjausjärjestelmiä. Niitä voidaan käyttää autoissa, muissa ajoneuvoissa, työkoneissa ja meriteollisuuden eri laitteissa”, kertoo uutisessa Valmet Automotiven sähköajoneuvoliiketoiminnan johtaja Jyri Kylä-Kaila.

Kuva: Valmet Automotiven toteuttama Avant Tecno e6:n akkupaketti.

LISÄÄ: Ylen uutinen (LINKKI) ja Valmet Automotiven viimeisimpiä uutisia (LINKKI)

Päivitetty 8.40

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!