Volvo lähti Googlen matkaan – Android kahdessa vuodessa

Volvo on ilmoittanut aloittaneensa yhteistyön Googlen kanssa. Tavoitteena on kehittää uuden sukupolven tieto-, viihde- ja yhteysratkaisuja, jotka perustuvat Googlen Android-käyttöjärjestelmään. Tulosta pitäisi tulla parissa vuodessa.

Volvon yhteistyö Googlen kanssa kuvastaa autoteollisuuden ja teknologiayritysten jatkuvaa lähentymistä, kun autoihin tulee yhä enemmän yhteystoimintoja. Volvo kertoo, että yhteistyö lupaa mullistaa tavan, jolla autojen käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa autojensa kanssa.

Uusia Android-sovelluksia ja palveluja tullaan julkistamaan kahden vuoden sisään uusissa Volvo -malleissa.

Yrityksessä uskotaan, että tämän tyyppiset kumppanuudet ovat autoteollisuuden tulevaisuus. Androidin käyttäminen peruskäyttöjärjestelmänä lisää kehitystyön nopeutta ja joustavuutta ja tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden muokata käyttökokemusta.

’’Googlen alusta ja palvelut parantavat käyttäjäkokemusta ja tarjoavat enemmän yksilöllisiä mahdollisuuksia. Android puolestaan tarjoaa joustavuutta kehitystyön näkökulmasta’’, toteaa Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Henrik Green

’’Androidin avulla voimme hyödyntää Androidin ekosysteemiä ja samalla säilyttää Volvon käyttöliittymän. Tarjoamme satoja suosittuja sovelluksia ja erinomaisen integroidun käyttäjäkokemuksen laajassa yhteystoimintoympäristössä’’, Henrik Green sanoo.

Volvo tekee Googlen kanssa yhteistyötä myös toisella rintamalla. Uusimpiin Volvo -malleihin lisätään Googlen LocalmSearch -sovellus, joka julkaistaan Sensus Navigation -paikannusjärjestelmän päivityksen yhteydessä.

Lisätietoja yhteistyöstä ja Android-käyttöjärjestelmästä julkaistaan Googlen vuosittaisessa Kaliforniassa Mountain Viewissä järjestettävässä Google I/O -tilaisuudessa 17. päivä toukokuuta. Google hakee lisää tukijoita. Yksi ensimmäisiä oli vuonna 2015 mukaan tullut Audi (*lisäys 15.5.2017.

LISÄÄ: Google I/O, 17-19.5.2017 (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017