Eurooppalaiset 5G-osaajat kesäkuussa Ouluun

Eurooppalainen 5G-tutkimus on esillä 12-15 kesäkuuta Oulussa järjestettävässä EuCNC-tietoliikennekongressissa.Tapahtuman järjestelyistä vastaa Oulun yliopiston tietoliikenteen CWC-tutkimusyksikkö yhdessä Tekesin ja Euroopan komission kanssa.

Suomi järjestää kesäkuussa ensimmäistä kertaa eurooppalaisen tietoliikennekonferenssin (EuCNC – European Conference on Networks and Communications). Tapahtuman teemana   on  ”5G – European Roadmap, Global Impact”.

Ouluun odotetaan järjestäjien mukaan noin 500 osallistujaa eri puolilta maailmaa. Seminaaritarjonta esittelee langattoman viestinnän trendejä puheiden, paneeliesitysten ja 5G-demojen kautta. Oulussa ovat esillä kaikki keskeiset tietoliikennelaitevalmistajat esittelyosastoineen.

Kongressin yhteydessä demotaan Oulun 5G-testiverkkoa ja siihen kehitettyjä palveluita. Tapahtumassa avataan myös eurooppalaisen ICT-tutkimusagendan sisältöä tuleville vuosille, sekä esitellään tärkeimmät EU-rahotteiset 5G-hankkeet.

Tapahtuman avaajina toimivat liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner ja Euroopan komission DG-Connectin  johtaja Pearse O’Donohue, sekä Tekesin pääjohtaja Pekka Soini.

LISÄÄ: Eucnc (LINKKI)

Kuva: Oulun yliopisto / CWC

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi